Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Sa ozbiljnim razlogom navijači Crvene zvezde imaju mirnu savest kada znaju da je na golu njihovog voljenog kluba Milan Borjan.

Reprezentativac Kanade je morao da prođe dug put da bi stigao do velike scene, ali je to znao da iskoristi i ceni.

PROČITAJTE JOŠ

Rođeni Kninjanin je golmansku strast nasledio od oca Boška, a posle godina traženja pravog mesta pod suncem, 2017. je stigao na stadion „Rajko Mitić“ i zadužio dres najtrofejnijeg srpskog kluba.

Kao da se s njegovim dolaskom poklopio i uspon Zvezde u evropsku elitu, ali je bilo sasvim jasno da srpski predstavnik nema prevelike šanse u duelima sa bogatijim i kvalitetnijim timovima.

Borjan je bio spreman da se suprotstavi svakome pa je postao jedan od glavnih razloga što Zvezda već četvrtu godinu zaredom ima privilegiju da predstavlja Srbiju u evropskim takmičenjima.

Iskusni čuvar mreže nije bio miljenik saigrača, a ni sreće.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ostaće upisano da je prečesto lopta završavala iza njegovih leđa, ali i činjenica da gotovo nikada on nije bio krivac za to, iako ni nepažljivim posmatračima „zazvonilo“ u ušima kada bi čuli da je golman primio pet, šest golova…

Četvrta uzastopna sezona za Zvezdu u Evropi nosi dodatnu obavezu za Borjanove saigrače da ga ne ostave na vetrometini i na milost i nemilost napadača protivničkih ekipa.

To se dešavalo protiv Bajerna, Pari Sen Žermena, Totenhema, a rezultatske katastrofe beogradskog tima bi bile još gore da nije bilo Borjana koji je na svakoj od tih utakmica beležio veliki broj odbrana i sprečavao možda i dvocifren broj golova za rivale Zvezde.

Primera radi, u porazu crveno-belih u Parizu on jeste primio šest golova, ali je imao čak 11 odbrana i bio najbolje ocenjeni igrač ekipe.

Tako je bilo i u Liverpulu gde je Zvezda izgubila sa 4:0, a mogla je da primi još sedam pogodaka, da toliko udaraca nije odbranio njen čuvar mreže i jedini u timu sa ocenom većom od ‘sedmice’.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Prvu priliku za to da pokažu da nije samo golman najbolji prijatelj fudbalera, već i da fudbaleri treba da budu njegovi prijatelji, imaće u četvrtak u Hofenhajmu protiv istoimene ekipe u prvom kolu Lige Evrope.

Nemci na svom terenu u sastavu neće imati najboljeg strelca Andreja Kramarića, ali daleko od toga da zavise samo od njega, Moan Dabur već zna kako izgleda savladati Borjana pošto je to učinio u dresu Salcburga, Robert Skov je jedan od najbolji izvođača prekida na svetu, a Ihlas Bebu ima šansu da dokaže da je zaista kalibar za Bundesligu.

Pred Borjanom je ozbiljan zadatak, ali i pred celim timom Zvezde i naročito trenerom Dejanom Stankovićem.

Mladi stručnjak pred sobom ima novi najveći izazov u karijeri i zadatak da pokuša da formira tim koji će uspeti da se odbrani, ali i da pokuša da ugrozi poroznu odbranu protivnika.

Znaćemo sve od 21.00, a tekstualni prenos meča moći ćete da pratite na našem sajtu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar