Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Milan Borjan, golman i kapiten Crvene zvezde, iskoristio je reprezentativnu pauzu da vreme provede u krugu porodice, a fotografija koju je objavio na društvenim mrežama izazvala je reakciju hrvatske javnosti.

Čuvar mreže crveno-belih u društvu šuraka, takođe golmana Nenada Filipovića, prethodnih dana je pekao rakiju što je ovekovečio fotografijom. Posebnu pažnju privukla je Borjanova majica sa natpisom „Srpska Krajina“.

PROČITAJTE JOŠ

Borjan, koji je rođen u Kninu, izazvao je reakciju Hrvata koji su replicirali na njegovu izjavu da „nije rođen u Hrvatskoj, već u Krajini, Dalmaciji“.

„Večernji.hr“ je napisao: „Ovaj osvedočeni velikosrbin sada je nastavio sa provokacijama“ i dodao da golman „prisvaja hrvatsko tlo“.

Portal 24sata.hr je nazvao taj njegov čin provokacijom.

„Te 1987. spomenuta ‘Srpska krajina’ nije mogla ni da postoji, jer je ona unutar Hrvatske ‘postojala’ od 1991. do 1995. kad su ugašene sve misli o ‘Velikoj Srbiji'“, zaključio je taj portal.

Index.hr je takođe pisao o Borjanovom gestu, uz podsećanje da je Republika Srpska Krajina bila „srpska paradržava u Hrvatskoj, nastala okupacijom delova Hrvatske 1991“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare