Foto: Srđan Stevanović/Starsport

El Fardu Ben nalazi se na petom mestu liste strelaca u Ligi šampiona kada su u pitanju aktivni igrači sa afričkog kontinenta, sa 12 postignutih golova.

Zvezdin ofanzivac se tako našao u društvu Liverpulovog tandema koji čine Mohamed Salah i Sadio Mane, kao i Pjer-Emerik Obamejang iz Arsenala i Vensan Abubakar iz Bešiktaša.

PROČITAJTE JOŠ

Reprezentativac Komorskih Ostrva ukupno je 12 puta tresao mreže rivala u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. Dva pogotka postigao je u dresu Olimpijakosa na gostovanju Partizanu jula 2017. godine, preostalih 10 dao je u crveno-belom dresu.

Ben je u sezoni 2018/19. šest puta bio strelac u Ligi šampiona. Golgetersku seriju je počeo protiv letonskog Spartaksa i litvanske Suduve, kada je po jednom pogodio mrežu rivala. Dvostruki strelac bio je u dvomečima protiv Spartaka iz Trnave, a isti učinak je ponovio u Salcburgu kada je bio kreator epskog preokreta na putu ka Zvezdinom istorijskom uspehu.

U grupnoj fazi je zatresao mrežu na gostovanju Napoliju posle sjajne akcije sa Markom Marinom. Ove sezone postigao je het-trik u duelu sa ekipom Evrope, čime se probio na petu poziciju liste aktivnih afričkih strelaca u Ligi šampiona.

Ben je protiv Voždovca postigao 61. gol u dresu Crvene zvezde i tako prestigao Ričmonda Boaćija na listi najboljih stranih strelaca u klubu sa Marakane.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar