Siniša Mihajlović odlazi na večni počinak.

Od našeg izveštača iz Rima, Nebojše Todorovića.

Sunce je juče obasjalo Rim u prelepom decembarskom danu, ali suze i ogromnu tugu nije moglo da izbriše.

Siniša Mihajlović je sahranjen u Rimu nakon opela u bazilici „Svete Marije, anđela i mučenika“ kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi iz svih delova sveta koji su želeli da kažu poslednje zbogom fudbalskoj legendi.

PROČITAJTE JOŠ

Siniša Mihajlović je preminuo posle teške bolesti u 54. godini života. Nakon tri godine borbe sa leukemijom, Mihajlović nas je napustio u petak 16. decembra.

Kovčeg sa preminulom legendom je u baziliku stigao nešto pre 11 časova u pratnji porodice- supruge Arijane da decom, brata i majke.

Opelo je održao vladika švajcarsko-austrijski Andrej koji je na kraju pozvao okupljene da se pomole za mir podsećajući da je Siniša govorio da je rat nešto najgore i da je crvena boja krvi nevinih ljudi. Nakon službe, kovčeg su izneli fudbaleri predvođeni Dejanom Stankovićem i Robertom Mančinijem, a emotivni trenutak je pratio aplauz svih okupljenih koji su u redu čekali satima.

Poseban performans imali su navijači Lacija koji su na sahranu doneli orla, pticu koja je zaštitni znak kluba u kojem je Mihajlović proveo najveći deo karijere. Oni su u trenutkku polaska povorke ka groblju napravili bakljadu, a plavi dim se zaviorio iznad pokrova.

Sahrana Siniše Mihajlovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare