Foto: EPA-EFE/MATTHIAS HANGST

Trener fudbalera Borusije iz Menhengladbaha Marko Roze rekao je, pred revanš osmine finala Lige šampiona protiv Mančester sitija, da ne veruje u čuda i da bi njegovom timu za prolaz bila potrebna senzacija.

„Ne verujem u čuda. To bi moralo biti nešto izuzetno, nalik senzaciji“, rekao je Roze.

Siti je slavio u prvom meču osmine finala sa 2:0, a revanš se igra u utorak od 21 sat na „Puškaš Areni“. Kao i prvi meč, i revanš će biti odigran u Budimpešti zbog ograničenja putovanja izazvanih pandemijom koronavirusa, a uslovni domaćin biće engleski tim.

PROČITAJTE JOŠ

Borusija je u poslednjih šest utakmica upisala isto toliko poraza.

„Trenutno sve što kažem zvuči pogrešno, jer ne postižemo dobre rezultate. Ako kažem da idemo u Budimpeštu da igramo protiv Mančester sitija puni samopouzdanja, svi bi rekli, šta dođavola? Šta nije u redu sa vama, gospodine Roze“, dodao je trener nemačkog tima.

Pored toga što Menhgladbahu preti eliminacija iz Lige šampiona, taj tim se nalazi na 10. mestu na tabeli Bundeslige.

„Mogu samo reći da bih se osećao dobro kada bismo imali priliku da više treniramo i razgovaramo više o detaljima. To se dogodilo u poslednjih 10 mečeva koje smo odigrali, kažnjeni smo zbog detalja i grešaka koje smo pravili. U tim situacijama moramo biti odgovorniji dok ne postignemo formu sa kojom bismo bili u mogućnosti da beležimo dobre rezultate“, istakao je Roze, koji će od sledeće sezone voditi ekipu Borusije iz Dortmunda, a ta vest je saopštena 15. februara.

Foto: EPA-EFE/LARS BARON

Za nemačku ekipu u revanšu zbog povreda neće nastupati bek Rami Bensebaini i vezni igrač Kristof Kramer.

Na drugoj strani, Siti je prvi u Premijer ligi i pobedio je u 23 od poslednje 24 utakmice u svim takmičenjima, izgubivši samo od gradskog rivala Mančester junajteda u prvenstvu.

„Najvažnije je otići tamo, slušati himnu Lige šampiona uoči meča i uživati u svakom trenutku. Mi želimo i da iskoristimo svaku priliku. U fudbalu je sve moguće“, rekao je odbrambeni igrač Gladbaha Niko Elvedi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar