Ronaldo i definitivno oborio Peleov rekord golova

Fudbal 15. mar. 202112:47
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FABIO MURRU

Kristijano Ronaldo, petostruki najbolji fudbaler sveta, postigao je het-trik u pobedi Juventusa protiv Kaljarija (3:1) i definitivno oborio rekord čuvenog Pelea po broju golova u zvaničnim utakmicama.

Ronaldo je došao do cifre od 770 pogodaka i po svakoj računici prestigao Pelea, s obzirom da podaci o brojhu njegovih golova variraju od 757, preko 767, pa čak i do 1.283.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, sve dileme razrešili su sami Ronaldo i Pele.

„Poslednjih nedelja preplavljeni smo statistikama o mom rušenju Peleovog rekorda od 757 zvaničnih golova. Iako sam zahvalan zbog priznanja, vreme je da objasnim zašto nisam prihvatao taj rekord. Moje ogromno poštovanje prema Peleu, kao i poštovanje prema fudbalu iz sredine 20. veka navelo me da uračunam brojku od 767 njegovih pogodaka, a kao zvanične golove računao sam i devet golova za saveznu državu Sao Paolo i jedan za ekipu brazilske vojske. Svet i fudbal su se promenili, ali to ne znači da možemo brisati istoriju kako nama odgovara“, napisao je Ronaldo na društvenim mrežama.

Biranim rečima je Kristijano odao priznanje jednom od najvećih u istoriji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

„Ne postoji fudbaler na svetu koji nije rastao slušajući priče o njegovoj igri, golovima i uspesima. Zbog toga sam srećan i ponosan, a o rušenju ovog rekorda nikada nisam mogao ni sanjati, posebno odrastajući kao dete na Madeiri“, poručio je Ronaldo.

Neposredno nakon njega oglasio se i Pele, koji je objavio zajedničku fotografiju i čestitao mu na velikom poduhvatu.

„Svako ima svoj put, divim ti se na svemu i volim da te gledam na terenu. Žao mi je samo što u ovom velikom trenutku ne mogu da te zagrlim i lično čestitam. Ova fotografija je dokaz prijateljstva koje postoji dug niz godina“, naveo je Pele.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pelé (@pele)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar