Francusko tužilaštvo pokrenulo je istragu o pljački kuće fudbalera Pari Sen Žermena Anhela di Marije nakon što su lopovi provalili dok je reprezentativac Argentine igrao meč protiv Nanta.

PROČITAJTE JOŠ

Generalna sekretarka tužilaštva Nantera Marion Šalo rekla je za agenciju AP da istragom rukovodi posebna policijska jedinica koja se bavi oružanim pljačkama i teškim provalama.

Ta jedinica je već bila zadužena za istrage sličnih slučajeva povezanih sa igračima PSŽ-a Maurijem Ikardijem i Serhijem Rikom, čije su kuće takodje opljačkane tokom utakmica.

Šalo je navela da su provalnici neprimećeno uspeli da se ušunjaju u dom Di Marije u otmenom pariskom predgradju Neji-sir-Sen.

Po navodima Ekipa, lopovi su iz sefa ukrali satove i nakit čija se vrednost procenjuje na pola miliona evra, ali Šalo nije mogla da potvrdi tu informaciju.

Otprilike u isto vreme, po pisanju francuskih medija, opljačkan je i dom kapitena PSŽ-a Markinjosa.

List Parizijen je naveo da je njegov otac na kratko bio i zatvoren dok su lopovi pretraživali kuću u gradu Šatu i pljačkali luksuzne torbe, nakit i druge predmete, kao i 2.000 evra u kešu.

Parizijen je dodao da su u kuću u trenutku provale bila i dva tinejdžera i da su tri žrtve bile zaključane u sobi.

Po pisanju Ekipa, Markinjosov otac je nekoliko puta udaren u lice i grudi.

Anhel di Marija je zamenjen tokom drugog poluvremena utakmice s Nantom nakon što je sportski direktor kluba obavestio trenera Maurisija Poketina šta se dogodilo.

Di Marija je prošao kroz slično iskustvo pre nekoliko godina dok je bio igrač Mančester junajteda kada su on i njegova porodica bili žrtve pokušaja pljačke ali se alarm oglasio pre nego što su provalnici ušli u kuću.

Za razliku od Di Marije, Markinjos je meč protiv Nanta, koji je PSŽ izgubio sa 2:1, odigrao do kraja.

Komentari

Svi komentari (0)