Ronaldinjo i njegov brat Roberto Foto: EPA-EFE/Nathalia Aguilar

Ronaldinjo danas puni 40 godina, ali slavlja na koje je navikao okolinu, neće biti. Nekada velika zvezda svetskog fudbala, mora da odsluži šestomesečnu zatvorsku kaznu, zbog falsifikovanog pasoša.

Valter Kazagrande, nekadašnji brazilski reprezentativac, kao najvećeg krivca za sunovrat zemljaka, vidi u njegovom bratu, Robertu.

– Ronaldinjo je bio jedan od najvećih u istoriji. Na terenu je uvek donosio najbolje odluke, ali po završetku karijere je pravio sve loše poteze. Čitav život je stavio u ruke brata. Ne mogu to da razumem. To je čak glupo i veoma je teško da se razume”, rekao je Kazagrande.

PROČITAJTE JOŠ

Kasniji član možda najjače ekipe (Brazila) ikada koja nije uspela da pomiluje fudbalsku Zlatnu boginju, kao Ronaldinjo, bio je beznadežan po završetku karijere. Spas je pokušao da pronađe na pogrešnom mestu, prolazeći kroz pakao droge, iz čijih se kandži ipak izvukao.

“Ronaldinjo je radio mnogo stvari bez ikakve odgovornosti. Donekle ga razumem, jer sam i ja imao problema kada sam prestao da igram. Jedino što sam želeo je da se drogiram. I ja sam se, kao on, osećao izgubljeno, ali sam se oporavio, vratio na pravi put, radim i danas”, pokušao je na svoj način Kazagrande da pruži podršku Ronaldinju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram