Žoao Mendeš je Ronaldinjov sin
Foto: Screenshot X Pain.𝕏

Mislili su u Barseloni da bi možda mogli da u porodici Ronaldinja vide nešto što se desilo u porodici Maldini - da nekoliko generacija vide vrhunske fudbalere. Ipak, čini se da to ne može biti dalje od istine.

Žoao Mendeš, sin legendarnog Ronaldinja, doživeo je nezapamćeno poniženje. Ovaj 19-godišnjak je trebalo da bude udarna igla, a očekivalo se mnogo od kada je marta 2023. godine stigao u Kataloniju.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, ispostavilo se da to što vam je otac Ronaldinjo ne znači da ste i vi mađioničar sa loptom.

Ne samo da je doživeo da ne igra, već je Barselona odlučila da mu pokaže da možda ima talenat za nešto drugo, a ne za fudbal.

Trener ga nije uvrstio u tim, već je umesto toga morao da obavi poseban zadatak.

Postao je kamerman piše španski „Sport“.

„Ronaldinjov sin Žoao Mendeš nije uključen u ekipu za današnji meč U19 ekipe. Treneri su ga pretvorili u kamermana. Morao je da snima utakmicu kako bi kasnije mogli da analiziraju utakmicu“, piše list „Sport“.

Naravno, ovo je dovelo do toga da se mladiću podsmevaju i oni koji nikada nisu bili ni blizu profesionalnog ugovora u fudbalu.

Mendeš nije impresionirao ranije na probama, ali je ipak dobio ugovor na račun očevog imena. Dobio je ugovor, ali i bitnu stavku za CV jer je Barselona odlučila da mu veruje.

Po mišljenju skauta u pitanju je prosečni fudbaler, pa bivši član mladih timova Flamenga, Vaska, Boaviste i Kruzeira, po predviđanjima, nikada neće dohvatiti očeve fudbalske visine.

BONUS VIDEO Ronaldinjo gleda tenis u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar