Foto: EPA-EFE/NATHALIA AGUILAR

Bivši fudbaler Barselone i Milana, Brazilac Ronaldinjo, u zatvoru u Paragvaju počeo je da uči stolarski zanat.

Brazilac, koji se zajedno sa svojim bratom, koji je takođe iza rešeteka, suočava sa mogućnošću da bude u pritvoru šest meseci, uhapšen je nedavno pošto je u Paragvaj ušao sa neispravnim, tačnije lažnim putnim dokumentima.

I on i njegov brat odbacuju te optužbe, ali nije im odobrena kaucija i trenutno su u zatvoru.

Kako prenosi ESPN, sjajni fudbaler pokušava da iskoristi vreme da uradi neke stvari, pre svega da nauči određene poslove. Tako je izabrao da izučava stolarski zanat, pa mu je sada, umesto lopte, jedno od glavnih oruđa za rad dleto za drvo.

PROČITAJTE JOŠ:

Izveštaji kažu da je omiljen među zatvorenicima i da je veoma dobrog raspoloženja. Sa zatvorenicima i čuvarima često igra fudbal, ali je poručio da mu nedostaju majka i njegova druga velika ljubav, muzika. Otkako se povukao sa tenera, svirao je nekoliko instrumenata, a najviše posebnu vrstu perkusionističkih instrumenata, takozvani bongo.

„Nije mu dozvoljeno da svira u zatvoru, ali sigurno je da će dobiti neke ideje za novu muziku. Fudbal igra svakodnevno i uči ostale brojnim trikovima. Od prvog dana želeo je da se stopi sa okolinom i prilagodi što pre novim uslovima“.

„Idol je mnogima, stalno traže da im se potpisuje na kape, majice i trenerke. Nedostaje mu majka, mada s njom svakodnevno razgovara, jako je zabrinut za nju“, kaže izvor ESPN.

Problem za Ronaldinja je nastao kada se poslovna žena, koja je organizovala put u Paragvaju, nije pojavila u sudu.

Tako je Ronaldinjo svoj 40. rođendan proveo u zatvoru, mada mu je dozvoljeno da napravi malu zabavu uz roštilj.

Njegova žalba da mu se dozvoli da ostatak kazne provede u kućnom pritvoru je odbijena prošle nedelje i upozoren je da bi iza rešetaka, u zatvoru na obodu Asunsiona, mogao da ostane i šest meseci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram