Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbaleri Intera pobedili su Napoli u meču 13. kola italijanske Serije A sa 1:0 na stadionu "Đuzepe Meaca" i tako prišao vodećem Milanu na samo bod zaostatka.

Inter je pobedio nezasluženo, jer je Napoli imao bolje šanse, ali je milanski tim imao mnogo sreće i vrhunski raspoloženog Samira Handanovića na golu.

PROČITAJTE JOŠ:

Slovenac je skinuo nekoliko zicera igračima Napolija, a Inter je bio opasniji bio konkretniji samo na početku utakmice.

Lautaro Martinez je u 17. minutu dobio loptu u srcu šesnaesterca i šutirao je iz okreta iz odlične situacije, ali nije pogodio, pa su tada gosti imali sreće.

Već posle 34 minuta Pjotr Zjelinski je šutirao pored leve stative gola Intera, a uzvratio je Romelu Lukaku u smiraj prvog poluvremena udarcem glavom pored gola.

U nastavku je Handanović frustrirao igrače Napolija, Irving Lozano je promašio s peterca, Slovenac je odbranio Lorencu Insinjeu u 69. minutu, a onda je u 72. sreća potpuno okrenula leđa ekipi Đenara Gatuza.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Insinje je dobio crveni karton, Inter je dobio jedanaesterac posle neopreznog starta Davida Ospine na Mateu Darmijanu i sve se okrenulo naglavce za Gatuzov tim.

Lukaku je izveo penal i pogodio ga sigurno za 1:0. Nakon toga je Mateo Politano pogodio spoljni deo mreže Handanovića, koji je u 90. minutu odbranio Di Lorencu.

U trećem minutu nadoknade Petanja je dobio loptu u petercu, okrenuo se i šutirao iz blizine i pogodio stativu, pa je Inter jedva sačuvao gol sa igračem više i pobedio.

Neroazuri imaju 27 bodova posle osme pobede u sezoni, pa su drugoplasirani sa bodom manje od vodećeg Milana koji je remizirao sa Đenovom 2:2.

Serija A, 12. kolo:

Juventus – Atalanta 1:1 (1:0)
Kijeza 29′ – Frojler 57
Fiorentina – Sasuolo 1:1 (1:1)
Vlahović 35 – Traore 13
Đenova – Milan 2:2 (0:0)
Destro 47, 60 – Kalabrija 52, Kalulu Kjatengva 83
Inter – Napoli 1:0 (0:0)
Lukaku 72 p
Parma – Kaljari 0:0
Specija – Bolonja 2:2 (1:0)
Nzola 19, 63 – Domingez 72, Barou 92
Verona – Sampdorija 1:2 (0:1)
Zakanji 70 – Ekdal 41, Vere 54

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar