Romelu Lukaku
Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Romelu Lukaku je posle dugih pregovora napustio Inter i prešao u Čelsi po drugi put posle osam godina.

PROČITAJTE JOŠ

Belgijanac je bio ključni igrač u Interovom pohodu na titulu i njegov odlazak je zbog toga teško pao najvatrenijim navijačima.

Oni su kao glavnog krivca označili njegovog agenta Federika Pastorela.

„Mnogi od onih koji me sad vređaju i prete, zahvaljivali su mi iz sveg srca što sam ga doveo u Inter. Uvek sam prihvatao, a tako će i ostati, kada me konstruktivno kritikuju i kada iznosimo svoje stavove. Međutim, ono što apsolutno ne mogu tolerisati su laži, insinuacije, uvrede i pretnje koje smo primili moja porodica i ja, moje ćerke i ja, to je prelazilo sve granice civilizovanosti i pristojnosti i tolerancije“, rekao je Pastorelo.

On je objasnio i pozadinu priče Luakakuovog transfera.

„Ekonomski aspekt je deo toga, ali nije glavni faktor koji određuje naše izbore. U Interu su napravili sve da se ovaj transfer ne dogodi, ali postoje okolnosti koje su izvan njihovog delovanja i zavise od direktiva vlasnika kluba.

Inter je uprkos osvajanju titule bio u velikoj finansijskoj krizi, pa je oog leta morao da prodaje glavne igrače. PRodat je Hakimi u PSŽ za 60 miliona evra, ali je problem nastao zbog gubitka Eriksena pa se reagovalo dovođenjem Čalhanoglua.

Osim prodaje Lukakua, novi šok za navijače bi mogao da bude odlazak Lautara Martineza koji bi mogao u Totenhem, ako klub iz Londona proda Harija Kejna.

Inter je bio u velikoj financijskoj krizi pa je u PSG prodao Achrafa Hakimija za 60 milijuna eura. Pošto je nenadano ostao bez Eriksena, doveo je Hakana Calhanoglua iz gradskog rivala Milana besplatno, a zatim prodao i Lukakua za 115 milijuna eura.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar