Žoze Murinjo
Žoze Murinjo; Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Murinju krivo zbog bivšeg kluba.

Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo istakao je da Mančester junajteda mora da promeni mentalitet ako želi da ostvari vrhunske rezultate, prenose portugalski mediji.

PROČITAJTE JOŠ

Murinjo je od 2016. do 2018. godine bio trener Mančester junajteda, a sa ovim klubom osvojio je Ligu Evrope i engleski Liga kup.

Klub sa „Old traforda“ od tada nije osvojio nijedan trofej, a ove sezone Junajted nije uspeo da se kvalifikuje za Ligu šampiona.

Portugalski stručnjak je sa Mančester junajtedom osvojio drugo mesto u Premijer ligi u sezoni 2017/2018. On je tada rekao da je ostvario ogroman uspeh sa engleskim klubom.

„Navijači Junajteda su posebni, a u klubu je dosta dobrih ljudi. Nije mi drago zbog toga što sam bio u pravu, ali sam znao da jesam. Kada stvari ne idu kako bi trebalo potrebno je promeniti mentalitet kluba, a to se nije dogodilo. Znao sam da moj odlazak neće da reši situaciju, ali ja im želim sve najbolje“, rekao je Murinjo za BT Sport.

Portugalski stručnjak je od 2021. trener Rome, a sa rimskim klubom će se večeras boriti za trofej u Ligi konferencija protiv ekipe Fejenorda.

BONUS VIDEO Kajzerslautern se vratio u Cvajtu – vatra, baklje, golovi i veliko slavlje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar