Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije biće u drugom šeširu na žrebu za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Kataru.

Kako je objavila FIFA, žreb će se održati 7. decembra od 18 sati u Cirihu.

Pored Srbije, u drugom šeširu su još Švajcarska, Vels, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Turska, Slovačka i Rumunija.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi šešir čine Belgija, Francuska, Engleske, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Nemačka i Holandija.

U trećem su Rusija, Mađarska, Irska, Češka, Norveška, Severna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska, a u četvrtom BiH, Slovenija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Belorusija, Gruzija i Luksemburg.

Peti šešir čine Jermenija, Kipar, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litvanija, Letonija i Andora, dok su u poslednjem Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.

Plasman na Svetsko prvenstvo u fudbalu ostvariće 13 selekcija iz Evrope.

Kvalifikacije će imati 10 grupa, a direktan plasman na Mundijal u Kataru ostvariće samo pobednici grupa.

Priliku da se plasiraju imaće i drugoplasirane ekipe iz grupa, koje će zajedno sa još dva najbolja tima iz Lige nacija (koji nisu prethodno prošli na SP) igrati baraž.

Tih 12 reprezentacija biće podeljeno u tri plej-of grupe, koje će se igrati po nokaut sistemu na jednu utakmicu i daće tri tima koja će nastupiti u Kataru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar