Foto: Tviter/Printskrin/ReadingFC

Fudbaleri Redinga pobedili su ekipu Koventrija sa 3:0 u meču 25. kola engleskog Čempionšipa i nastavili su poteru za Svonsijem.

Tim Veljka Paunovića je ostavio iza sebe crni niz iz novembra i četiri poraza u nizu i 2021. godinu je poečo sa dva trijumfa i jednom izgubljenom partijom.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je Koventri nešto više imao loptu, Reding je bio konkretniji i više je pokušavao da ugrozi gol rivala, što je počelo da se isplaćuje već od 16. minuta.

Tada je za 1:0 pogodio Portugalac Lukas Žoao. On je vešto fintirao čuvara telom i dao se u trk ka golu, dobio je pravovremenu loptu preko odbrane i onda rešio akciju levicom.

Isti igrač je bio akter i kod drugog gola posle prodora sa desne strane kada je na povratni pas natrčao Endi Rinomota i ravno sa 16 metara šutirao nisko u gol u 46. minutu.

Konačan rezultat postavio je Džon Svift u 72. minutu kada je izvanredno izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara i pogodio malu mrežu gola Koventrija.

Reding sada na četvrtom mestu ima 43 boda, tri manje od drugoplasiranog Svonsija. „Labudovi“ su trenutno na mestu koje direktno vodi u Premijer ligu zajedno sa prvoplasiraim Noričom koji ima 50 bodova.

S druge strane, Koventri je na 18. mestu tabele i ima 26 osvojenih bodova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar