Kepa Arizabalaga
Kepa Arizabalaga; Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Fudbalski klub Real ne planira na kraju sezone da od Čelsija otkupi ugovor španskog golmana Kepe Arizabalage, prenose španski mediji.

Arizabalaga (29) je stigao u Real u avgustu 2023. na pozajmicu do juna 2024. uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Španski golman je među stativama u Čelsiju od 2018. godine, a u madridski klub je stigao kao pojačanje, pošto se povredio prvi golman Reala Tibo Kurtoa.

Kurtoa je prošlog leta na treningu pokidao prednje ukrštene ligamente levog kolena i od tada je van stroja „kraljevića“.

Španci prenose da je trener Reala Karlo Ančeloti poslao Arizabalagu na klupu za rezerve, pošto trenutno ima više poverenja u Ukrajinca Andreja Lunina.

Kepa je ove sezone branio za Real na 18 utakmica u svim takmičenjima, a rukovodstvo kluba je navodno već saopštilo Arizabalagi i njegovim menadžerima da ne planira da otkupi ugovor španskog golmana na kraju sezone.

On ima ugovor sa Čelsijem do 30. juna 2025. godine, a upravo to najskupljeg golmana u istoriji fudbala može da učini konkurentnom i srpskom golmanu Đorđu Petroviću.

Petrović je ove sezone stigao u Čelsi iz Sjedinjenih Država i dobio je šansu u londonskom klubu zbog povrede Roberta Sančeza. Povratkom Kepe konkurencija bi bila dodatno pojačana, osim ako španski golman ne ode na novu pozajmicu ili u novi klub.

BONUS VIDEO: Lovro Majer – gol protiv TSG Hofenhajm

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar