Foto: EPA-EFE/FERNANDO ALVARADO

Madriđani su spremni za akciju.

„Skandal veka“, kako ga nazivaju tamošnji mediji, potresa Španiju, pošto je tužilaštvo u Barseloni podiglo optužnicu za korupciju protiv Barselone i njenih bivših predsednika Žozepa Marije Bartomeua i Sandra Rosela.

PROČITAJTE JOŠ

Oni su optuženi da su od 2001. do 2018. godine Hozeu Mariji Enrikezu Negreiri, bivšem potpredsedniku španske sudijske komisije, i njegovoj kompaniji isplatili ukupno 8,4 miliona evra. Zauzvrat, Negreira im je delegirao sudije koje odgovaraju Barseloni i garantovao da će suditi za njih.

Državno tužilaštvo je na prvom sudskom ročištu u Barseloni optužilo istoimeni klub za „korupciju, falsifikovanje službenih dokumenata i povredu poverenja“.

U sve se umešao i najveći rival Barselone, Real Madrid, koji je u nedelju održao hitan sastanak kako bi čelnici Madriđana doneli odluku šta dalje.

Novim saopštenjem, nakon sastanka, oglasili su se Madriđani i rešili da se zvanično umešaju u ovaj slučaj.

„Upravni odbor Real Madrida na danas održanoj sednici, saznao je za ozbiljne optužbe tužilaštva protiv Barselone zbog potencijalnih krivičnih dela, između ostalih i korupcije u sportu. Real Madrid izražava duboku zabrinutost zbog ozbiljnosti činjenica i ponavlja svoje puno poverenje u akciju pravde i složio se da će se, u odbranu svojih legitimnih interesa, pojaviti u postupku čim ga sudija bude otvorio za stranke koje su doživele štetu“, stoji u saopštenju Real Madrida.

BONUS VIDEO Ronaldu vikali „Mesi, Mesi“, on šutnuo flašu i umalo ponovo bacio traku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar