Foto: AP Photo/Hassan Ammar
Foto: AP Photo/Hassan Ammar

Fudbaleri Real Madrida pobedili su najvećeg rivala Barselonu rezultatom 3:2 u polufinalu Superkupa Španije.

Madriđani su poveli u 25. minutu golom Vinisijusa Juniora, koji je iskoristio dobar pas Karima Benzeme.

PROČITAJTE JOŠ:

Barselona je od tog trenutka preuzela inicijativu, koja je krunisana golom Luka de Jonga pred kraj prvog poluvremena.

Napadač Katalonaca je na dosta srećan način postigao gol, nakon što se lopta praktično odbija od njega, pošto defanzivac Reala Militao nije uspeo najspretnije da reaguje i otkloni opasnost.

Barselona je i u drugom poluvremenu nastavila sa napadima, a trener Ćavi Ernandez osvežio je ekipu sa tri izmene. Priliku su dobili Ezalzuli, Pedri, i Ansu Fati.

Ipak, Real je ponovo stigao do prednosti, a strelac je bio ko drugi, nego Karim Benzema. Zanimljivo je da su Benzema i Vinisijus postigli ukupno 38 golova ove sezone, dok Katalonci nakon ovog meča imaju 37 pogodaka u sezoni.

Gol za odlazak u produžetke postigao je mladi Fati, sedam minuta pred kraj utakmice. Španac je iskoristio centaršut Đordija Albea i glavom pogodio donji desni ugao gola.

U produžecima, Barselona je imala i veći posed lopte i više šansi, ali su pobedu odneli Madriđani.

Junak je bio Valverde, koji je ušao pred sam kraj regularnog dela. Asistenciju je imao Rodrigo, a Valverde nije imao težak posao, pošto je loptu smestio u nebranjeni deo mreže u 98. minutu.

Barselona je do kraja meča imala još četiri dobre šanse, ali one nisu materijalizovane u golove, tako da će REal igrati u finalu Superkupa protiv boljeg iz duela Atletiko Madrid – Atletik Bilbao.

BONUS VIDEO Eduardo Kamavinga zvezda Real Madrida

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar