Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Ralf Rangnik će potpisati uskoro trogodišnji ugovor sa Milanom i biće njihov trener i sportski direktor, preneo je italijanski portal Sport Mediaset.

Nemački stručnjak je odavno dovođen u vezu sa Milanom, ali je bilo pitanje u kom kapacitetu će biti uključen u rad u slavnom klubu sa „San Sira“.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe je i list „Tutosport“ preneo da je sporazum konačno postignut, ali je Sport Mediaset otkrio i određene detalje dogovora.

Tako će Rangnik napustiti grupaciju „Red Bul“  u roku od narednih deset dana, a tamo je bio šef fudbalskih operacija.

Očekuje se da će se uskoro sastati sa članom uprave Milana, Gordonom Singerom i potpisati ugovor do 2023. godine sa opcijom produženja za još godinu dana, uz godišnju platu od pet miliona evra.

Očekuje se da Rangnik ima punu korntrolu u trenerskom poslu kao i transferima, on će se pitati oko dovođenja i odlataka igrača.

Veruje se da će posao preuzeti tek po kompletiranju sadašnje sezone, tako da se ne očekuje njegov dolazak u Milan pre početka avgusta.

Njegov dolazak će verovatno značiti i odlazak iz kluba funkcionera poput Stefana Piolija, Rikija Masara i legende Paola Maldinija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar