Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Tokom svoje plodne trenerske karijere u Španiji, Radomir Antić trenirao je mnoga velika imena španskog i svetskog fudbala.

Mnogi su od njih reagovali u neverici da je 71-godišnji srpski stručnjak otišao sa životne pozornice.

Foto: Printscreen/Tviter

Kapiten Reala, Serhio Ramos bio je među prvima koji su se oglasili preko društvenih mreža.

„Učinio si Atletiko većim klubom, učinio si naše rivalstvo velikim. Zbogom jednoj velikoj legendi i karijeri, u Atletiku, Barseloni i Realu, između ostalih. Počivaj u miru“, napisao je Ramos.

Nekadašnji igrač Atletiko Madrida, Kiko, poručio je da je ovo crni dan u istoriji Atletika.

„Umeo je da izvuče iz mene ono najbolje. Znao sam da je bolestan i nadao sam se da će sve to prevazići. Bio je inovator, osvojili smo sa njim Kup, Ligu u kojoj su bila 22 tima i uživao sam da igram pod njegovom komandom. Bio je od onih koji su mi slepo verovali. Ovo je veoma tužan dan za našu fudbalsku porodicu“, rekao je Kiko za „Radio Marka“.

Bivši napadač „jorgandžija“, Fernando Tores istakao je da je Antić obeležio jednu epohu Atletika.

„Napustio nas je Antić, čovek koji je uzdigao na viši nivo profesiju fudbalera, koji je stvarao istoriju našeg Atletika, koji nas je doveo do titule. Legenda je kluba i uvek će ostati u srcima svih sportista. Saučešće i poruke ohrabrenja njegovoj porodici i prijateljima, neka počiva u miru“, napisao je Tores.

Još jedan igrač Atletika, Koke, skrhan je lošim vestima.

„Tužan sam zbog gubitka Radomira Antića. Napustila nas je legenda Atletika. Veličina kluba uvek će se posmatrati kroz njegov rad. Saučešče porodici i prijateljima, neka počiva u miru“, poručio je Koke.

Foto: Printscreen/Tviter

Dugogodišnji golman Reala, Iker Kasiljas, imao je takođe snažnu poruku.

„Još jedan dan kada moram da izrazim saučešće porodici i prijateljima voljenog čoveka. Neka su nam svima u mislima članovi porodice i prijatelji Radomira Antića. Trebaće im mnogo snage i podrške. Počivaj u miru, Radomire“, poručio je Kasiljas.

PROČITAJTE JOŠ:

Bivši reprezentativac Španije iz redova Reala, Mičel, posebno je namenio poruku Radomirovoj supruzi, Veri Antić.

„Bio si mi fudbalski otac, neko ko je udahnuo fudbal u moj život. Moja ljubav i zagrljaji mojoj drugoj porodici i posebni našoj Veri“, poručio je Mičel.

I Portugalac Paolo Futre je reagovao na Tviteru.

„Nemam reči kojima bih opisao kakva je Radomir bio legenda Atletika i fudbala. Saučešće porodici. Počivaj u miru, Mister“, popruka je Futrea.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram