srbija
Foto: EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Fali Ramadani, poznati fudbalski menadžer, ponovo je dospeo u centar medijske pažnje, a povod su sumnjivi ugovori potpisani sa prethodnim rukovodstvom Fjorentine.

Roko Komiso kupio je prošlog leta Fjorentinu i taj posao nazvao najbrže obavljenim u istoriji fudbala, ali američki milijarder italijanskog porekla nije imao predstavu šta ga zapravo očekuje na čelu „viole“.

Neposredno nakon što je došlo do promene vlasnika Fjorentine otkriveni su neobični ugovori koje su potpisali bivši rukovodioci.

PROČITAJTE JOŠ

Prema saznanjima Njujork Tajmsa, Fali Ramadani i prethodna uprava Fjorentine sklopili su štetne ugovore po klub čime je poznati menadžer obezbedio veliku proviziju od buduće prodaje petorice fudbalera.

Imena igrača nisu navedena, ali isti izvor navodi da bi među njima mogli da budu srpski internacionalci Dušan Vlahović i Nikola Milenković.

Na ovu temu za Njujork Tajms govorio je bivši sportski direktor Fiorentine Pantaleo Korvino.

„Naša veza sa Ramadanijem bila je profitabilna za klub, pošto je njegova agencija ranije prodala igrače kao što su Stefan Jovetić, Matija Nastasić i Adem Ljajić za ogroman novac“, rekao je Korvino i dodao da je sve uvek bilo u skladu sa propisima i u interesu Fjorentine.

Sa druge strane, deo javnosti nema dilemu da se radi o načinu na koji je bivše rukovodstvo praznilo kasu kluba.

„Ovaj ugovor garantuje plaćanje agenciji bez obzira da li se transfer ostvari. Teško je razumeti razloge zašto bi bilo koji klub pristao na to“,  rekao je Roj Vermer, pravni direktor FIFPro, svetskog sindikata fudbalera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar