Foto: Starsport

Crvena zvezda pobedila je Radnički u Nišu rezultatom 1:0 (1:0) u 21. kolu Superlige Srbije. Strelac jedinog gola bio je Mirko Ivanić u 26. minutu.

Srpski prvak rešio je u svoju korist i drugo uzastopno gostovanje od nastavka domaćeg prvenstva, nakon što je u prošloj rundi slavio u Novom Pazaru rezultatom 3:1.

Partizan se takođe ubedljivim trijumfom (4:1) u ovom kolu nad istom ekipom primakao lideru na tabeli na šest bodova, ali je razlika između večitih rivala opet devet koraka.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je u Nišu uspešno nastavila odbranu domaćeg trona i ujedno se u pobedničkom ritmu zagrejala za spektakl protiv Milana. Sledećeg četvrtka od 18.55 dočekaće italijanskog velikana u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Na „Čairu“ je položila težak ispit, uz jedini gol u režiji Mirka Ivanića, vrlo klizav teren, sporne situacije na obe strane, debi Filipa Falka i pogođenu prečku gola Milana Borjana.

Trenutak odluke odigrao se u 26. minutu, čemu je prethodio „topovski“ šut Milana Gajića za iznuđen korner. Posle kratkog dodavanja iz desnog ugla centrirao je Kanga, golman Ristić je loše reagovao u duelu sa Pavkovim, sa kojim je bilo kontakta, a Ivanić je sa druge stative lako glavom prosledio loptu u mrežu za konačnih 0:1.

I pre vođstva crveno-belih bilo je spornih situacija, pošto gosti smatraju da su oštećeni za penal, kao i u Novom Pazaru u prošlom kolu. U nastavku je Radnički pokazao mnogo bolju i konkretniju partiju, ali nije uspeo do izjednačenja. U samom finišu za Zvezdu je na zaleđenom terenu u Nišu debitovao i Italijan Filipo Falko, koji je sa saigračima odneo ceo plen, dok je trener domaćina Vladimir Gaćinović isključen zbog dva žuta kartona usled burnih protesta.

Utakmicu između fudbalera Radničkog i Crvene zvezde sa stadiona „Čair“ mogli ste da pratite iz minuta u minut uz Nova.rs.

Radnički Niš – Crvena zvezda 0:1

Strelac: Ivanić u 26. minutu

Stadion: Čair. Bez gledalaca. Sudija: Novak Simović.

RADNIČKI: B. Ristić Aksentijević, Stevnović, Bjeličić, Đuričin (od 46. P. Ristić), Mitrović (od 46. Marković), Kovačević, Ćirković, Petrović, Pantelić, Đuričković.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Eraković (od 59. Gobeljić), Sanogo, Ben (od 82. Rodić), Kanga (od 64. Srnić), Ivanić, Gavrić (od 46. Vukanović), Pavkov (od 82. Falko).

Superliga Srbije, 21. kolo

Mačva – Metalac 2:1 (0:0)

(Mijailović 72, Ortiz 82 – Antonijević 80)

Mladost – Radnik 2:2 (1:1)

(Kos 1, Satara 90 – Makarić 54p, Lukić 45)

Voždovac – Inđija 1:1 (1:1)

(Gajić 9 – Dimitrov 41)

Radnički Niš – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

(Ivanić 26)

Petak

Napredak – Javor 1:1 (0:1)

(Bačanin 78 – Luković 11)

Proleter – Zlatibor 2:2 (2:2)

(Kovačević 4, Živojinović 32 – Vukić 9, Janjić 43)

Spartak Subotica – Bačka 1:0 (1:0)

(Furtula 40)

TSC – Rad 0:0

Partizan – Novi Pazar 4:1 (0:0)

(Marković 54, Natho 62, Holender 63, Vlajković 88ag – Kojić 76)

Čukarički – Vojvodina 3:3 (2:0)

(Birmančević 5, Ćirković 12, Čolović 90+8 – Vukadinović 64p, 65, Simić 80)

KRAJ!

Zvezda je pobedila Radnički u Nišu, a strelac jedinog gola bio je Mirko Ivanić u 26. minutu.

90′ Još tri minuta

Sudija Novak Simović odlučio je da okršaj na „Čairu“ produži za 3 minuta…

84′ Kakva šansa za Radnički

Umalo da se Filip Marković upiše u strelce na debiju za Radnički. Degenek je proklizao i tako zaustavio loptu na petercu, ali je zatim i izblokirao Markovića, pa je ostalo 0:1 u Nišu.

82′ DEBI FALKA

Poslednjih osam minuta, plus nadoknadu, na terenu će provesti i Filipo Falko, i tako će italijanski ofanzivac debitovati za Zvezdu. Ušao je i Milan Rodić umesto Bena.

72′ Đuričković muči Zvezdu

Bivši krilni napadač Partizana Petar Đuričković propisno muči odbranu Zvezde u drugom poluvremenu… Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio precizan.

62′ PREČKA!

Radnički je sve opasniji u nastavku… Nikola Aksentijević je sa velike udaljenosti uzdrmao prečku u 56. minutu, nakon čega je i Kovačević stavio na muke Borjana s ivice peterca.

Foto: Starsport

59′ Gobeljić u igri

Povredio se Strahinja Eraković, ništa nije hteo Stanković da prepušta slučaju, pa je mesto levog beka zauzeo Marko Gobeljić.

50′ Rastrzan početak drugog dela

Dosta se greši u dodavanjima u uvodnim minutima drugog poluvremena.

Eraković je poslao nekontrolisani udarac nakon kornera u 51. minutu, dok je Đuričković minut kasnije uputio udarac pored gola sa dvadesetak metara.

46′ Izmene na početku drugog poluvremena

Počelo je drugih 45 minuta na Čairu, a oba trenera izvršila su izmene.

U ekipi Radničkog, Marković je zamenio Mitrovića, a Ristić Đuričina, dok je u ekipi Crvene zvezde Vukanović zamenio Gavrića.

Foto: Starsport

45′ KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Prvo poluvreme bilo je produženo za dva minuta, Zvezda je u poslednjim sekundama imala situaciju „četiri na tri „, ali je sudija Simović svirao kraj prvog dela igre.

Zvezda vodi golom Mirka Ivanića posle prvih 45 minuta igre u Nišu.

37′ Kao na ledu…

Baš je teško da se igra u Nišu, teren je na mnogim mestima zaleđen i kada se igrači zatrče – ne mogu da se zaustave.

30′ Zvezda i dalje opseda gol Nišlija

Nastavljaju gosti iz Beograda sa ofanzivom, u kojoj su zapretili i Željko Gavrić i Milan Pavkov koji je prebacio i Ristića i prečku.

Foto: Nikola Mitić/Starsport

26′ GOL, ZVEZDA VODI

Strelac je Mirko Ivanić! Prethodno je Milan Gajić snažnim udarcem iznudio korner, a posle kratkog dodavanja iz desnog ugla centrirao je Kanga, golman Ristić je loše reagovao u duelu sa Pavkovim, sa kojim je bilo kontakta, a Ivanić je sa druge stative lako glavom prosledio loptu u mrežu za 0:1.

Čini se i da je sudija Simović mogao drugačije da presudi u duelu Ristića i Pavkova, ali ovaj put nije.

21′ Klizavo na „Čairu“

Teren u Nišu poprilično je klizav, na nekim delovima i zaleđen, pa je jasno koliko su vremenske neprilike otežale uslove za igru.

16′ Prete Pavkov i Ben

Ređaju se šanse pred golom Radničkog. Pavkov je bio nadomak vodećeg pogotka, a posle toga je Ben iz dobre pozicije sa oko 13-14 metara šutirao visoko preko gola.

Foto: Nikola Mitić/Starsport

10′ BEN

Velika prilika za Zvezdu odlazi u nepovrat… Ben se našao oči u oči sa golmanom Ristićem koji je ukrotio njegov šut iz neposredne blizine.

3′ Prva šansa

Snažan šut Erakovića bio je izblokiran u visini penala, probao je Ivanić da pronađe Bena, on Pavkova, ali je odbrana Radničkog pred golom otklonila opasnost.

2′ Eraković bek

Za sada Strahinja Eraković igra kao levi bek, što znači da Zvezda deluje sa četvoricom u liniji ispred golmana Milana Borjana.

1′ POČELA JE UTAKMICA U NIŠU

15.24 Radnički bez bivših igrača Zvezde

Trener Nišlija Vladimir Gaćinović imao je kadrovske probleme pred meč, pa u timu Radničkog nema Aleksandra Kovačevića i Nenada Gavrića, veziste i krilnog napadača koji su svojevremeno igrali za Zvezdu.

Foto: Nikola Mitić/Starsport

15.19 Zvezda sa trojicom ili četvoricom u odbrani

Stanković je odlučio da odmori Rodića, koga menja Eraković i mladi defanzivac mogao bi da pokriva mesto levog beka. Ipak, možda Zvezda zaigra s trojicom pozadi, pa bi trio činili Degenek, Pankov i Eraković, a po boku bi delovali Gajić i Gavrić.

15.05 Falko na klupi

Priliku da debituje u crveno-belom dresu mogao bi da dobije najveće zimsko pojačanje Filipo Falko, pošto se nalazi na klupi. Među rezervama su dvojica igrača iz omladinske škole, Nikola Mituljikić i Vukašin Krstić, kao i golman Popović, te Rodić, Srnić, Gobeljić, Vukanović i Krstović.

15.01 Stanković menjao starnih 11

Dejan Stanković, trener Zvezde, prilično je promenio startnu postavu u odnosu na prolećnu premijeru… Eraković je levi bek umesto Rodića, dok Degenek igra umesto Milunovića. Povređenog Nikolića menja Kanga od početka, a Pavkov je kao i u Novom Pazaru u špicu umesto nedovoljno oporavljenog Falčinelija.

Jasno je da mladi stručnjak čuva italijanskog napadača za Milan, isto kao i Milana Rodića da bude svež za Ligu Evrope.

15.00 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo ovaj put pratiti duel između fudbalera Radničkog i Crvene zvezde u Nišu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare