Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalski trener Aleksandar Stanković je novi šef stručnog štaba niškog Radničkog, nakon što je Nenad Lalatović napustio tim i otišao u Saudijsku Arabiju.

Stanković je prošlu sezonu završio kao trener Radničkog. On je predvodio tim u finišu prvenstva i izborio opstanak u ligi u poslednjem kolu, ne doživevši nijedan poraz na sedam mečeva.

„Prvo moram da demantujem pojedine natpise vezane za moj odlazak proletos. On je protekao u korektnom tonu i bez ijedne loše reči. Ja sam u finišu prošle sezone ispunio cilj koji je pred mene postavljen i otišao sam uzdignuta čela. Kada sam ponovo dobio poziv Ivice Tončeva, dugo smo razgovarali i došli do zaključka da je Radnički iznad svega. Čim su me ponovo zvali, verujem da su zadovoljni kako smo odradili posao u toj turbulentnoj završnici sezone“, rekao je Stanković.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Radničkog je rekao da je cilj njegove ekipe da bude među četiri najbolje ekipe u Srbiji.

„Čeka nas veliki posao. Ambicije su se promenile, sada je cilj biti među najbolje četiri ekipe u zemlji i ja
sam spreman da iznesem taj izazov. Vezao sam se za ovaj klub, svestan sam njegove veličine i značaja u srpskom fudbalu i imam osećaj kao da nisam ni odlazio. U prethodnih mesec dana se dosta toga promenilo vezano za igrački kadar. Neki fudbaleri su otišli, mnogi su došli i imaćemo dovoljno vremena da planove tokom priprema sprovedemo u delo“, rekao je on.

Stanković smatra da je prelazni rok urađen kako bi trebalo i da sada ostaje da se ukomponuje tim.

„U kontaktu sam sa Nenadom Lalatovićem i njegovim stručnim štabom. Predočeno mi je šta je do sada urađeno u pripremnom periodu i mi ćemo se sada nadovezati na to. Uvodni deo priprema je bivši stručni štab odradio na visokom niovu, a sada nas čeka onaj glavni deo u Sloveniji. Igrači koji su došli imaju ozbiljan renome i na nama je sada da ih ukomponujemo i stvorimo igru i sistem. Zadovoljan sam sastavom, za sada smo popunjeni sa po dvojicom kvalitetnih fudbalera na svim pozicijama, što nije bio slučaj prošle sezone“, rekao je Aleksandar Stanković.

Ekipa Radničkog otputovala je rano jutros u slovenačke Terme Čatež, gde će u narednih 15 dana obaviti glavni deo priprema za sledeću sezonu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar