Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Vršilac dužnosti predsednika Radničkog iz Niša, Dragan Marković, rekao je da je iznenađen informacijama da je taj fudbalski klub navodno učestvovao u nameštanju utakmica.

„Neprestano ističemo da se Radnički svim snagama bori za regularnost domaćeg šampionata i stalno, mesecima i godinama unazad ukazujemo na neophodnost poštenog pristupa svih aktera – i klubova i fudbalera i trenera i sudija. Ne znamo po kom je to osnovu uopšte sumnjiv naš meč protiv Mladosti“, istakao je Marković.

PROČITAJTE JOŠ

Evropska fudbalska unija (UEFA) dostavila je dokumentaciju o sumnjivim utakmicama ove godine, a među kojima je navodno i duel Mladosti i Radnika u Superligi.

„Naša ekipa je u velikoj krizi i igra slabo, rezultati su sveoma loši i borimo se bukvalno za svaki bod. U Lučanima smo izdržali sve napade boljeg domaćina u prvom poluvremenu igranom bez golova, a u nastavku mi smo postigli jedan, a Mladost čak četiri gola. Posle serije neuspeha, pa i tog poraza u Lučanima, mi smo se našli u situaciji da se borimo za opstanak. Da li zato što nam predstoji borba za goli život neko sumnja u našu ekipu? To su ordinarne gluposti jer bi to značilo da zabijamo sebi ekser ili trn, kako hoćete, u zdravu nogu!?“, navodi se u Markovićevoj izjavi dostavljenoj medijima.

Izričito demantuje bilo kakvu umešanost u nameštanje mečeva.

„Odgovorno tvrdim da niko iz rukovodstva Radničkog, ali i iz stručnog štaba i drugih službi i segmenata kluba nije učestvovao u nečasnim radnjama. Isto tako očekujemo da će nadležni državni i drugi organi, u čije delovanje čvrsto verujem, isterati istinu na čistac“, dodao je Marković.

Vršilac dužnosti predsednika niškog kluba sumnja da je nekome „otvorena namera da se Radničkom nanese ogromna šteta i da taj neko ne bira sredstva da ostvari cilj“.

„Ako je UEFA, kako je zvanično objavljeno i kako se citira ‘obavestila FSS da ima sumnje da su dve utakmice Superlige nameštene tokom marta’, ko sebi daje za pravo i po kakvom to nahođenju čini, da pravi prošireni navodni spisak od šest utakmica, pa se ne zaustavlja na mart u kojem su navodno nameštena četiri, nego prelazi i u april mesec i navodi dodatno još dva meča… Uostalom, Radnički je u Lučanima igrao u aprilu. Najbolje bi bilo da se sačeka i vidi epilog ovih sumnji i utvrde dokazi ko je to, kako i kada nameštao utakmice Superlige, i da se vidi hoće li se sumnje dokazati, pa da se tek onda sudi. Ovako ispada da je neko jedva dočekao nečije sumnje i odmah zna više od zvaničnika UEFA“, izjavio je Marković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar