Foto: Youtube/Super liga Srbije

Fudbalska Superliga je na skeneru UEFA zbog sumnjivih mečeva, iako je Prva liga zvanično na "tapetu". Ipak, poslednja dešavanja u najjačem rangu govore da nisu baš čista posla u našem fudbalu najvišeg ranga.

PROČITAJTE JOŠ

Mirko Poledica otkrio je da su dva meča sumnjiva u Prvoj ligi Srbije, Železničar – Borac i Trajal – Jagodina, a ove utakmice bile su sumnjive zbog više parametara.

Prvi i osnovni zbog kog se UEFA aktivira, jesu „masne“ uplate na Dalekom istoku, gde je očigledno bilo upućenih u dešavanja na srpskim terenima.

Posebno je zanimljiv bio meč Jagodinaca, gde je amaterski reagovao štoper i kapiten Strahinja Jovančić.

Mnogo puta je nespretno reagovao, drugi gol je praktično poklonio lošim reakcijama i praćenjem rivala posle sopstvenog kiksa.

U većini slučajeva, mogu se videti „svađe“ saigrača zbog loše komunikacije u odbrani, kiksevi i teško statiranje.

Drugi prvoligaški kontroverzni meč je završen rezultatom 1:0, presudio je gol iz penala koji je napravio igrač Borca koji se poslužio rukom u šesnaestercu, što možete pogledati na snimku od 1. minuta.

Na listi koju je objavio Danas, sumnjiva je „petarda“ Novog Pazara protiv Proletera.

Iako je do ovog meča Proleter važio za tvrdu ekipu, Pazarci su kao od šale strpali pet golova u mrežu vojvođanskog tima.

Gosti su bili očajni, statični, obilazili su ih i rutinirali Pazarci, što je izazvalo brojne sumnje i pre same priče o skeniranju UEFA.

PROČITAJTE I OVO

Meč kog nije bilo u kladionicama jeste susret Rada i Radnika iz Surdulice. Surduličani su hit prvenstva, u polufinalu su Kupa, imaju prvog strelca lige Makarića (19 golova), ali su potpuno podbacili na Banjici.

Rad ne uspeva da se izbori protiv ekipa svog ranga, ali je kvota na „građevinare“ bila minimalna pred ovaj meč, ili je duel ukinut za klađenje.

Radnik je ipak u meč ušao kao hit prvenstva, sa nizom od pet utakmica bez poraza. Surduličani su vezali četiri pobede, nad Javorom, Novim Pazarom, Inđijom i TSC-om, onda su otkinuli bod Vojvodini sa 2:2, pa je usledio fijasko na Banjici.

Luka Gojković dao je gol u 32. minutu, presudio je autogol Nikole Bogdanovskog, a kako je sve izgledalo, možete pogledati u pregledu Superlige.

Na meču Mladost – Radnički Niš, svi golovi viđeni su od 62. do 84. minuta. Bilo je kikseva, statiranja dok se čekala odluka sudija o ofsajd zamkama, kašnjenja, uz komediju od gola koji su na kraju primili domaćini za počasni gol Nišlija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar