Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda savladala je Rad na Banjici rezultatom 2:1 (1:1) u meču osmine finala Kupa Srbije i tu utakmicu mogli ste da pratite iz minuta u minut uz Nova.rs.

Ekipa Dejana Stankovića spustila je zavesu na „Marakanu“ što se tiče godine koju ispraćamo, a u komšiluku je odigrala i poslednji meč u 2020.

PROČITAJTE JOŠ

Posle duela Rada i Zvezde poznat je i poslednji učesnik četvrtfinala Kupa, a ova utakmica nije odigrana ranije zbog evropskih obaveza crveno-belih.

Uoči meča na Banjici, Zvezdan Terzić, generalni direktor srpskog prvaka, imao je opširno obraćanje javnosti na brojne teme. Sada je vreme za zimsku pauzu u srpskom fudbalu, uoči koje je viđena vrlo zanimljiva utakmica na Banjici, u kojoj su i „građevinari“ mogli da prođu dalje.

Isprsili su se pred favorizovanim gostima i mogli do čuda, čak su i poveli u 4. minutu sjajnim udarcem Radunovića sa oko 20 metara. Ipak, vođstvo Rada nije dugo trajalo…

Srđan Spiridonović je odličnu partiju najavio pogotkom u 17. minutu za izjednačenje, da bi trijumf vredan četvrtfinala crveno-belima doneo džoker Nikola Krstović. U drugom delu se tresla i prečka gostiju, i stativa Rada, ali od tih 1:2 više nije bilo promene rezultata.

Utakmicu osmine finala Kupa, Rad – Crvena zvezda, mogli ste da pratite uz blog uživo na Nova.rs.

Rad – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Strelci: Radunovuć u 4. minutu za Rad, a Spiridonović u 17. i Krstović u 59. za C. zvezdu.

Stadion: Kralj Petar prvi. Bez gledalaca. Sudija: Jovan Šegrt

Rad: Marković – Tučević, Ciger, Stojsavljević, Miličković – Riznić, Busnić – Ilić, Gazivoda, Jovanović – Radunović.

Crvena zvezda: Popović – Gobeljić, Degenek (od 46. Pankov), Eraković, Radulović – Simić, Sanogo, Nikolić, Spiridonović – Boaći, Pavkov (od 46. Krstović).

KRAJ! Zvezda je u četvrtfinalu Kupa

85′ KAKVA ŠANSA ZA RAD!

Napada Rad, a Zvezda brani vođstvo… Velika šansa za domaćina, Ciger je prošao po desnoj strani i zavrnuo loptu u peterac do Jovanovića čiji je atraktivan pokušaj petom zaustavio golman Popović.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

78′ STATIVA!

Odlična partija Srđana Spiridonovića, mogao je do još jednog pogotka… Ušao je s levog krila u sredinu i gađao dalji ugao, ali ga je stativa sprečila da opet zatrese mrežu.

70′ PREČKA!

Otišao je Zoran Popović u prazno, pa mu se zatresla prečka koju je posle udarca glavom nakon kornera pogodio Stojsavljević. Malo je falilo da Rad izjednači…

59′ GOOOOL! Zvezda vodi

Strelac Nikola Krstović! Odlično je Radulović probio po levoj strani i po zemlji vratio loptu na peterac odakle ju je Krstović poslao pod prečku za preokret i 1:2 na semaforu.

51′ Odlična prilika za Rad

Velika šansa za „građevinare“ na domaćem terenu… Morao je bolje levi bek Tučević, ovako je na centaršut s desnog krila glavom poslao loptu pored gola.

47′ Dvostruka izmena u Zvezdi

Dejan Stanković se odlučio za dvostruku izmenu u pauzi, pa su na terenu Radovan Pankov i Nikola Krstović umesto Degeneka i Pavkova.

46′ Počelo je drugo poluvreme

U slučaju da ne bude pobednika, neće biti produžetaka, već će penali odlučiti ko će u četvrtfinale Kupa.

POLUVREME Rad – Crvena zvezda 1:1

Zanimljivih 45 minuta na Banjici… Poveo je domaćin sjajnim šutem Radunovića, dok se Spiridonović pobrinuo za 1:1, što je i rezultat prilikom velikog odmora. Bilo je još nekoliko dobrih šansi na obe strane u borbi za četvrtfinale Kupa Srbije.

44′ Kiks Degeneka i konfuzija

Loše je Degenek procenio let lopte koja ga je preskočila, otvorila se kontra za Rad i kontra tri na jedan u kojoj Gazivoda sa desnog krila nije ni šutirao ni centrirao, ali je izborio korner.

41′ Velika prilika za Boaćija

U smiraj prvog poluvremena velika šansa za goste… Radulović je odlično centrirao iz prekida sa leve strane do Boaćija koji je glavom spustio loptu pored dalje stative. Ostaje 1:1.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

31′ Eraković sprečio gol

Velika šansa za Rad… Posle kornera sa desne strane lopta je prebačena u peterac odakle je Eraković u poslednjim trenucima otklonio opasnost po golmana Popovića.

23′ Umalo preokret

„Bomba“ Spiridonovića iz slobodnjaka, prebacio je zid i tukao pod prečku, ali je golman Marković izbacio loptu u korner.

17′ GOOOOL – 1:1

Brzo je stigla Zvezda do izjednačenja… Odlično je šutirao Srđan Spiridonović sa distance i poslao loptu u donji desni ugao za 1:1 na Banjici.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

11′ Probao Eraković

Zapretila je Zvezda iz prekida, centrirao je Radulović iskosa sa leve strane, a Strahinja Eraković u skoku iznudio korner posle kojeg nije bilo opasnosti.

4′ GOOOLL! Rad vodi!

Sjajan gol „građevinara“… Radunović je sa oko 20 metara neodbranjivo pogodio gornji levi ugao za vođstvo Rada 1:0.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

1′ POČELA JE UTAKMICA

13.25 Zvezda s dva špica

Trener Dejan Stanković odlučio se za zanimljivih startnih 11 u poslednjem meču u 2020. godini… Od početka će na terenu biti mladi Andrija Radulović, dok su u špicu i Ričmond Boaći i Milan Pavkov.

13.20 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo ovaj put pratiti meč između fudbalera Rada i Crvene zvezde u osmini finala Kupa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram