FK Real Madrid, FK Pari Sen Žermen
FK Real Madrid, FK Pari Sen Žermen; Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Nezapamćeni skandal desio se prilikom žreba za osminu finala Lige šampiona, pa je on po prvi put u istoriji ponovljen. Ipak, ta greška iz 13. decembra na kraju je dovela do toga da gledamo "finale pre finala" kako se često naziva okršaj Real Madrida i Pari Sen Žermena.

Pravila pred žreb su jasna – ekipe koje dolaze iz iste zemlje ne mogu da igraju jedna protiv druge, isto važi za timove koji su bili zajedno u grupi. Međutim, na žrebu za osminu finala došlo je do nezapamćenog incidenta i zato je morao da bude ponovljen.

PROČITAJTE JOŠ

Kuglice nisu bile adekvatno raspoređene prema propisima, pa je žreb spojio Mančester junajted i Viljareal, što nije smelo da se dogodi, pošto su engleski i španski tim bili u istoj grupi.

Žreb je vodio Đorđo Marketi, izvinio se zbog tehničkih problema, pa je potom odlučeno da Junajted ide na PSŽ, što je trebalo da znači da će udariti Kristijano Ronaldo na Lea Mesija.

Ipak, do toga nije došlo… UEFA je razmatrala ponavljanje žreba za osminu finala Lige šampiona i donela odluku da poništi žreb, pa su novi parovi izvlačeni u 15 sati istog dana.

„Usled tehničkih problema sa softverom spoljnog provajdera koji daje instrukcije zvaničnicima o tome koji tim može sa kojim da se ukrsti, došlo je do materijalne greške prilikom žreba za osminu finala Lige šampiona. Zbog toga će žreb biti ponovljen u 15 sati“, poručeno je iz UEFA.

Upravo zbog ovog neshvatljivog propusta umesto da vidimo duel Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, tačnije Mančester junajteda i Pari Sen Žermena, ovog utorka će na megdan „svecima“ od 21 čas izaći Real Madrid.

Parovi osmine finala Lige šampiona:

Salcburg – Bajern Minhen

Sporting Lisabon – Mančester siti

Benfika – Ajaks

Čelsi – Lil

Atletiko Madrid – Mančester junajted

Viljareal – Juventus

Inter – Liverpul

Real Madrid – PSŽ

BONUS VIDEO Mesi osvaja Zlatnu loptu 2021. godine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar