Prvi put o golgoti u Grčkoj: Ja sam žrtva, ja znam istinu!

Fudbal 28. avg. 202011:21 > 11:35
Podeli:
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Hari Megvajer, kapiten Mančester junajteda, prvi put se obratio javnosti posle turbulentnog perioda tokom odmora u Grčkoj.

Najskuplji defanzivac Premijer lige je bio učesnik u nekoliko incidenata na grčkom ostrvu Mikonos.

PROČITAJTE JOŠ

Sve se završilo presudom kojom je utvrđeno da je nudio mito policajcima, naneo im teške telesne povrede i opirao se hapšenju.

Megvajer je za BBC rekao da je on žrtva.

„Ne mislim da dugujem izvinjenje nikome. Izvinjavaš se kada uradiš nešto pogrešno. Ne želim ovo nikome. Krivo mi je što sam jedan od najvećih klubova stavio u ovakvu poziciju i što su navijači prošli kroz sve ovo, ali nisam uradio ništa loše. Našao sam se u situaciji koja može da se dogodi bilo kome, bilo gde“, dodaje Megvajer.

Reprezentativac Engleske je otkrio da se plašio za život.

„Mnogo su me tukli po nogama, ali nisam osećao jer sam bio u velikoj panici. Bio sam u strahu. Uplašio sam se za život. Znam šta se desilo to veče, znam istinu“, dodao je Megvajer.

Foto: EPA-EFE/STR

Megvajer se nalazio na odmoru sa verenicom Fern, mlađom sestrom Dejsi, bratom, njegovom devojkom, dvojicom prijatelja i njihovim devojkama.

U jednom noćnom klubu Dejsi se našla na meti Albanaca, jedan je nju ubo oštrim predmetom posle čega se onesvestila, da bi potom Megvajer i nekoliko Grka pokušalo da smiri situaciju.

Mini-busom su krenuli ka smeštaju, ali je on zaustavljen posle pet do deset minuta i bio okružen grupom ljudi koji su otvorili vrata i izvukli Megvajera i njegovog prjatelja.

Megvajer je dodao da je mislio da je žrtva otmice, počeo je da trči i pobegao, da bi se potom vratio do mini-busa, gde je grupa i dalje bila okupljena.

„Bacili su nas na kolena, šutirali su nas. Stavili su mi lisice. Jedan mi je rekao da nikada više neću da igram fudbal. Nisam mislio da se radi o policiji, nisam imao ideju ko su ti ljudi. Pokušao sam da bežim, ali nikoga nisam udarao. Nisam verovao da su oni policajci“, istakao je Megvajer.

Potom je prebačen u pritvor gde je, kako navodi, konačno osetio olakšanje, ali i shvatio da se nalazi iza rešetaka.

Komentari

Vaš komentar