Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Vlada Velike Britanije je promenila stav o održavanju sportskih događaja u vreme pandemije koronavirusa i planira nastavak sezone u Premijer ligi.

U saradnji sa čelnicima Premijer lige napravljen je plan, takozvani „Projekat restart“ koji bi omogućio da se fudbal na terene u Engleskoj vrati 8. juna.

Nekoliko terena bi bilo odabrano i tu bi se uz striktne mere bezbednosti u zaštiti od širenja koronavirusa, igrale utakmice bez prisustva publike, ali koje bi bile prenošene na televiziji.

Klubovi preferiraju da igraju na svojim stadionima, ali kako plan predviđa, moglo bi da se igra čak i na pomoćnim terenima i u centru kakav je trening centar reprezentacije Engleske, „Sent Džordž park“.

PROČITAJTE JOŠ:

Plan sadrži i to da bi klubovima bio dat period od tri nedelje gde bi trenirali normalno pre nastavka sezone.

Jedna od predloženih ideja je i da igrači budu u karantinu u određenim hotelima u toku od šest nedelja, sve dok poslednji meč ne bude odigran.

Arsenal je prvi klub koji se vraća treniranju, očekuje se da će igrači londonskog kluba biti tokom dana u „Kolni“ trening centru, a radiće po posebnom programu, održavajući distancu među fudbalerima.

Što se tiče drugih zemalja, najavljeno je da će Bundesliga biti nastavljena 9. maja. Igrači će biti testirani na koronavirus jednom nedeljno, a mečevi će biti igrani bez prisustva publike.

U Velikoj Britaniji je od koronavirusa obolelo preko 150.000 ljudi, a bilo je više od 20.000 smrtnih slučajeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar