Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Menadžer Kristal Palasa, iskusni Roj Hodžson uplašen je da zbog mera restrikcija u Velikoj Britaniji neće biti u mogućnosti da vodi ekipu ako se sezona u Premijer ligi nastavi.

On se poverio prijateljima izrazivši im ozbiljnu zabrinutost da mu neće biti dozvoljeno da se približi ekipi, a kamoli vodi trening ili utakmicu.

Razlog je što osobama iznad 70 godina u Velikoj Britaniji nije dozvoljeno da izlaze, jer postoji veliki rizik da se zaraze koronavirusom.

Čak i u situaciji ublažavanja mera, veruje se da bi oni najstariji još neko vreme ostali u nekoj obaveznoj vrsti izolacije.

Hodžson se nada da bi eventualna dozvola za rad mogla da mu stigne ukoliko se tereni za trening i stadioni gde bi se mečevi igrali bez prisustva publike, proglase „sigurnim zonama“. Tamo bi svako bio testiran na dnevnoj bazi.

PROČITAJTE JOŠ:

Svi u Velikoj Britaniji su za to da se sezona u Premijer ligi završi, ali i da mečevi budu bez publike, ali da budu prenošeni na televiziji.

Do kraja sezone ostalo je još devet kola, a Liverpul je pred osvajanjem titule sa 25 bodova prednosti u odnosu na Mančester siti.

Hodžson nije jedini koji bi, ukoliko ostanu na snazi mere o osobama iznad 70 godina, bio na udaru.

Pomoćni trener Mančester sitija Brajan Kid je nedavno proslavio 71. rođendan, baš kao i ekonom Evertona Džimi Martin.

U slučaju da Hodžson ne bude mogao da vodi tim, ulogu menadžera bi preuzeo njegov saradnik, 63-godišnji Rej Luington.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram