Alan Pardju
Foto: EPA-EFE/TOM BODE

Trener Den Haga Alan Pardju rekao je da su besmisleni navodi da će dobiti bonus jer je ekipa izbegla ispadanje iz prve holandske lige.

Holandska liga je u petak prekinula takmičenje zbog pandemije koronavirusa, pa nije proglašen šampion, niti su iz lige ispali klubovi. Odluka je doneta posle odredbe holandskih vlasti da se do 1. septembra zabrane masovna okupljanja.

Den Hag je bio pretposlednji na tabeli sa sedam bodova od sigurne zone, a mediji su preneli da će trener Alan Pardju dobiti bonus od 100.000 funti jer klub nije ispao iz lige.

PROČITAJTE JOŠ

„Da sam formalno imao pravo na bonus, nikada ga ne bih prihvatio. U ovom teškom periodu vratio bih bonus klubu, koji bi ga sigurno dobro usmerio“, naveo je Pardju za klupski sajt.

Pardju je preuzeo Den Hag u decembru, predvodio je ekipu u osam prvenstvenih utakmica i pobedio samo jednom, pre nego što su 12. marta prekinuta takmičenja u Holandiji zbog pandemije.

Ove sezone, Holandija prvi put od osnivanja lige, 1956. godine, neće imati šampiona. Neće biti ispadanja iz lige, ali ni ulazaka u viši rang.

„Naravno da je to olakšanje, ali u ovom trenutku moramo da budemo skromni. Iako smo verovali da možemo da ostvarimo cilj, nije nam išlo dobro i nikada nećemo znati da li bismo uspeli. Ali, pošto ne znamo kako bi se završila sezona, ne mislim da bi drugi ishod za Den Hag bio ispravan“, naveo je engleski trener.

U drugoj ligi Kambur je bio prvi na tabeli sa 11 bodova, a drugi De Grafšap sa četiri boda manje i trebalo je da uđu u prvu ligu.

Trener Kamburga Henk de Jong rekao je u petak da je ta odluka „najveća sramota u istoriji holandskog sporta“.

„Iako je važno da naš klub ostane tamo gde pripada, zahvalni smo na tome što smo imali sreće i razumemo frustracije Kambura i De Grafšapa“, dodao je 58-godišnji Pardju.

Njegov ugovor sa holandskim klubom ističe u junu, a poslednjih nedelja je kod kuće u Saseksu i redovno je u kontaktu sa igračima.

„Nadam se da ću se uskoro vratiti tamo. Tada će biti i trenutak za procenu situacije. Ne žalim što sam otišao u Den Hag, ni sekunde. To je divan klub, sa posvećenim i vernim navijačima“, rekao je Pardju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar