Fudbaleri Napretka iz Kruševca i Novog Pazara remizirali su u 19. kolu Superlige Srbije (0:0) iako se pre meča pričalo o nameštanju.

Neobična uvertira susreta počela je kada je Ognjen Koroman, bivši fudbaler, izrazio sumnje kako bi utakmica poslednjeg kola jesenjeg dela Superlige Napredak – Novi Pazar mogla da bude nameštena. Koroman je ujedno optužio Fudbalski Savez Srbije da je unapred namestio meč u Kruševcu.

PROČITAJTE JOŠ

Povodom ovih tvrdnji oglasili su se iz FK Novi Pazar i kažu da posle pobede protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca žele da se iz Kruševca vrate sa bodovima, te su tražili da se obezbedi regularnost meča.

“Pobedili smo Metalac, ali ne želimo da nam to budu poslednji bodovi u ovom delu prvenstva. Duel u Kruševcu kvalifikacioni je za oba rivala, a stižu nam upozorenja kako bi utakmica mogla da se odluči mimo fudbalskog terena. Iznenađeni smo i preduzimamo sve što je u našoj moći da izbegnemo neprijatna iznenađenja bilo koje vrste”, navode Novopazarci u saopštenju.

Napredak se ubrzo oglasio i objavio da će „Koromana advokati počastiti tužbom“, a da će Pazarci „biti dočekani domaćinski i počašćeni u klupskom restoranu uz uvažavanje svih epidemioloških mera, baš kao i ostali gosti“.

Pravdu na ovom susret delio je Danilo Grujić sa pomoćnicima Stefanom Vojnićem, Dejanom Dimitrijević i Zoranom Širokom (četvrti sudija).

Ipak, na kraju smo videli – jedno veliko ništa. Nije bilo kladioničarskih prelaza koji bi mogli da se „uhvate“ velikom kvotom, pa čak ni golova.

Statistika nam otkriva sve o tome kakav je bio meč u Kruševcu. Domaći tim je za 90 minuta imao samo šest šuteva (nijedan u okvir gola), dok su Pazarci imali četiri pokušaja, od toga tri su završila u okvir gola. Uglavnom se igralo na sredini terena, a videli smo čak 46 prekida nakon faulova. Gostujuća ekipa je dobila šest žutih kartona, Kruševljani jedan…

Superliga Srbije, 19. kolo

Sreda

Bačka – Radnički Niš 1:2 (0:1)

(Ratković 63 – Đuranović 3, Kojić 90+1)

Partizan – Mladost 4:0 (2:0)

(Asano 24, Natho 42p, Obradović 59, Marković 84)

Rad – Spartak 0:1 (0:1)

(Milošević 35p)

Zlatibor – Mačva 0:1 (0:0)

(Tripković 58)

Javor – Voždovac 3:1 (2:1)

(Luković 3p, Ilić 45, Nikolić 52 – Putinčanin 41)

Metalac – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

(Milunović 36)

Napredak – Novi Pazar 0:0 (0:0)

Radnik – Čukarički 0:1 (0:1)

(Okeuhi 15)

Četvrtak

13.00 Inđija – TSC

15.00 Vojvodina – Proleter

Foto: Screenshot/Sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar