FotoL: Starsportphoto

Fudbalski klub Napredak iz Kruševca najavio je tužbu protiv nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Ognjena Koromana, a odgovorio je i na saopštenje Novog Pazara.

Pazarci su insinuirali da će predstojeća utakmica sa Napretkom (sreda 16 h) biti nameštena i „odlučena van fudbalskog terena“, što je pokrenulo nove tenzije u srpskom fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Novog Pazara su između ostalog tvrdili da su zbog toga „iznenađeni i preduzimaju sve što je u njihovoj moći da izbegnu neprijatna iznenađenja bilo koje vrste. Tim povodom su odgovorili Kruševljani koji su najpre pobrojali neke od svojih uspeha iz istorije Napretka.

„Dva puta smo igrali u Kupu UEFA, bili četvrti klub u onoj velikoj Jugoslaviji, stigli do finala nacionalnog Kupa bili ponekad ljuti i na sudije, ali nikad nismo uprli prstom u protivnika“, navode iz Napretka u saopštenju.

Dodaju da su razloge poraza uvek tražili u svojim redovima, pre nego su se prebacili na ono šta zameraju klubu iz Novog Pazara.

„Zbog toga smo neprijatno iznenađeni javnim saopštenjem FK Novi Pazar. Nećemo ih detaljima podsećati da su ove godine u Superligu ušli dekretom, kao desetoplasirani klub u Prvoj ligi, da su i prvi put zaigrali u eliti u sezoni 2011/2012, iako pravo na to nisu izborili na terenu, već za zelenim stolom“, dodaju Kruševljani.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsećaju i da su u Pazaru igrala dvojica nekadašnjih igrača Napretka, Ivan Babić i Enver Alivodić, te da se neće baviti i nekim provokacijama.

„Nećemo o provokacijama sa jednog od prethodnih gostovanja Novog Pazara na našem stadionu, o navijačima sa obeležjima turske zastave, o šteti merenoj hiljadama evra koju su tada napravili na našem fudbalskom hramu, jer to ne treba da se ponavlja, niti da bude kamen spoticanja u odnosima između klubova“, pišu iz Napretka.

Oni su pozvali i sve novinske ekipe da dođu i izveštavaju sa utakmice, jer je Novi Pazar najavio da dovodi svoju TV ekipu, bez da obavesti domaćina sa stadiona pod Bagdalom.

„Biće dočekani domaćinski i počašćeni u klupskom restoranu uz uvažavanje svih epidemioloških mera, baš kao i ostali gosti. A, da gostujuće igrače počaste golovima, zaduženi su naši fudbaleri, jer želimo posle utakmice na tabeli da budemo iznad Novog Pazara, do kraja prvenstva još više napredujemo. Želimo da pobedimo na terenu, jer smo igrački, kadrovski, ali i infrastrukturno daleko bolji. I tako će biti, bez obzira na ovu besmislenu i nekorektnu hajku i pritisak na sudije, ali i naš klub“, nastavljaju iz Napretka.

Prebacili su se na kraju i na Ognjena Koromana, koji je putem Instagrama više puta tvrdio da se u srpskom fudbalu masovno namešta.

„Spremni smo, da kao dobri domaćini počastimo sve, uključujući i Ognjena Koromana, koga će zbog izjava na društvenim mrežama naši advokati ‘počastiti’ tužbom!“, zaključuju iz Napretka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar