Dejan Stankovic
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Šahtjorom 1:1 u poslednjem pripremnom meču pred povratak u Beograd i početak Superlige Srbije.

Crveno-beli su pred ovaj meč zabeležili tri pobede, redom su „padali“ GAK (4:0), Aris (2:1) i Arđeš (3:0), a meč sa Šturmom je poslužio kao generalna proba pred utakmicu protiv Vojvodine u Superligi, ali i početak evropskih kvalifikacija.

PROČITAJTE JOŠ...

I utisak je da Dejan Stanković ima razloga da bude zadovoljan. Njegovi izabranici su protiv više nego kvalitetnog rivala odigrali odličan meč, pa je ekipu iz Graca samo manjak koncentracije u kombinaciji sa dosta sreće i pojedinim diskutabilnim sudijskim odlukama, pre svega u vidu dosuđenih ofsajda igračima Zvezde spasao ubedljivog poraza.

Ovako, tim sa Marakane je do prednosti stigao preko Bena u 11. minutu nakon greške poslednje linije Austrijanaca i lagane realizacije reprezentativca Komora.

U 19. minutu Šturm je preko Prasa mogao do poravnanja, ali je Milan Borjan bio na visini zadatka, potom je Aleksandar Katai propustio dobru šansu za Zvezdu, i to nakon akcije sa Mirkom Ivanićem, sve je sjajno uradio ali nije uspeo da zatrese mrežu.

Početkom drugog dela dosuđen je penal za Šturm nakon greške Srđana Babića i faula Sanoga u kaznenom prostoru, ali je Borjan zaustavio najstrožu kaznu.

Ređale su se prilike pred golom Šturma, Ben je pogodio stativu, potom je i Krstović ostao bez sreće u završnici, a u 83. minutu drugi skrivljen penal Sanoga Kiteišvili je pretvorio u 1:1.

Krenula je Zvezda po pobedu, pa je preko Filipa Falka imala zicer, ali je Italijanu golman Šturma dobro „ušao“ u šut i sprečio gol, da bi u nadoknadi mladi Stanić pogodio prečku na debiju u Zvezdu.

Za crveno-bele su debitovali Aleksandar Dragović u poslednjoj liniji, odnosno tek pridošli napadač Luis Dioni.

BONUS VIDEO: Penal kojim je Engleska trasirala put ka finalu EURO 2020

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar