Mančester junajted trening
Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Fudbaleri i treneri Premijer lige dobili su medicinski protokol prema kome je, između ostalog, tokom treninga zabranjeno startovati na igrača, u jeku epidemije koronavirusa.

U protokolu se navodi da se distanca mora strogo poštovati. Igrači moraju da treniraju u grupama najviše po pet, zabranjeno im je da startuju jedan na drugoga, a posle svakog treninga korner zastavice, lopte, okvir gola i tereni moraju da se dezinfikuju, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

PROČITAJTE JOŠ

Uprava lige nada se da bi treninzi u trajanju od 75 minuta mogli da počnu u ponedeljak.

Ekipe će biti pod nadzorom, uključujući testiranja dva puta nedeljno i svakodnevno popunjavanje upitnika pre svakog treninga i proveru telesne temperature.

Takođe, igrači će morati da vode registar rezultata testiranja na koronavirus, pod uslovom njihove saglasnosti i sporazuma Udruženja profesionalnih fudbalera (PFA).

Preporučene „kontrolne mere“ uključujujući i pažljivo održavanje lične higijene i korišćenje lične zaštitne opreme. Igračima je rečeno da moraju samostalno da dolaze i odlaze sa treninga i da unutrašnjost vozila mora redovno da se održava, pošto ne treba koristiti klupski autobus ili javni prevoz.

PFA je konsultovalo igrače o predloženim medicinskim protokolima u vezi sa povratkom na treninge. Njima je data skraćena verzija dokumenta na 40 strana.

Kako je preneo BBC, Udruženju su se obratili brojni fudbaleri, posebno oni koji imaju primarni zdravstveni problem i oni iz manjinskih etničkih grupa, da su zabrinuti zbog povratka na posao.

Sastanak fudbalera, PFA, čelnika Premijer lige i lekara biće održan u sredu, kada će razmeniti mišljenja i opcije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram