Foto: EPA/PETER POWELL

Premijerligaški klubovi se vraćaju treninzima, ali pod posebnim i veoma komplikovanim uslovima.

Poslednji put su se igrači našli na terenu pre više do dva meseca, a od 19. maja im je dozvoljeno da prisustvuju grupnim treninzima.

Ali…

Pravila nalažu da je moguće da se formiraju grupe od samo pet igrača, uz obavezno držanje fizičke distance i zabranu bilo kakvog kontakta.

Predviđeno je maksimalno trajanje treninga od 75 minuta, a potom će nadležne službe dezifikovati praktično sve – lopte, teren, golove, korner zastavice…

Kako su preneli engleski mediji, fudbaleri će biti povrgtnuti merenju temperature po dolasku na trening, a posebna pravila su uvedena i za klubove.

Premijer liga je dobila mogućnost slanja inspekcija, korišćenja uređaja za praćenje i snimanja treninga kako bi se kontrolisalo primenjivanje pravila.

Ipak, ona su toliko opširna i komplikovana da su stizale žalbe od klubova koji su navodili da njihove medicinske službe nisu konsultovane prilikom formiranja protokola.

Navedeno je i da nije bilo dovoljno vremena da se omoguće uslovi za sprovođenje svih pravila, međutim vremena nema ni za šta, s obzirom na to da je restart lige planiran za 12. jun, ali je ostavljena i mogućnost da to bude prolongirano.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar