Foto: EPA-EFE/ALEXANDER HASSENSTEIN

Timo Verner, pojačanje Čelsija iz redova ekipe Lajpciga, rekao je da je Frenk Lampard presudno uticao na njegovo preseljenje u London.

Verner je ovih dana počeo da trenira sa „plavcima“ pošto je još ranije kompletirao prelazak u redove engleskog kluba za 53 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ:

On kaže da je mnogo razgovarao sa Lampardom i da mu je izuzetno imponovala njegova vizija buduće igre.

„Mnogo smo pričali o sistemu igre, kako on želi da igramo i gde me u svemu tome vidi. Sada me malo bolje poznaje i sve dobro funkcioniše među nama“, izjavio je Verner.

Mnogi su verovali da će se on priključiti sunarodniku Jirgenu Klopu, koji je doveo Liverpul do titule u Premijer ligi, ali su „crveni“ odustali u poslednji čas i Čelsiju je bilo mnogo lakše da završi posao.

„Kada morate da odlučite da napustite jednu sredinu i dođete u veliki klub kao što je ovaj, to je ostvarenje sna. Čelsi je istinski veliki klub. Znam igrače iz prošlosti, kada su sa Drogbom osvojili Ligu šampiona, takođe i Lampard je bio tu, Petr Čeh, tako da je ovo san. Ne želim samo da budem isti kao oni, već da budem deo nove ere kluba i zato ću dati sve od sebe“.

Kaže i da mu neće biti problem da se navikne na stil igre u Premijer ligi.

„Ovde se igra brzo, a ja sam takođe vrlo brz, tako da je ovo savršeno okruženje za mene. Ovo je druga zemlja, drugo takmičenje, ali verujem da mogu da igram na višem nivou, postoje jaki razlozi zašto sam došao u Čelsi i Premijer ligu“, rekao je nemački napadač za klupski sajt Čelsija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar