Foto: EPA-EFE/Shaun Botterill

Džejmi Vardi, napadač ekipe Lestera, imao je mnogo sreće na utakmici 34. kola Premijer lige, na gostovanju Arsenalu (1:1) kada je sudija prevideo njegov prekršaj zab isključenje.

Vardi je bio strelac izjednačujućeg gola za „lisice“ u 84. minutu, ali menadžer Arsenala Mikel Arteta smatra da on nije smeo da nastavo da igra posle incidenta u prvom poluvremenu kada je trebalo da bude isključen.

Vardi

Sudija Kris Kavanag je propustio priliku da sankcioniše prekršaj Vardija kada je u duelu za loptu sa štoperom Arsenala Škodranom Mustafijem, udario kopačkom u glavu igrača londonskog kluba.

Da sve bude gore za Arsenal, njihov igrač Edi Nketija je isključen u drugom poluvremenu i to pošto je Kavanag pregledao VAR snimak.

„Ako je Edijev start za crveni karton, onda je i Vardi morao da bude isključen. Ako se gleda snimak takvih prekršaja, onda se gleda svaki snimak. Mora da bude jednak tretman za sve jer to menja igru“, rekao je posle meča menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Vardiju je ovo bio treći gol na poslednja dva meča, stigao je do ukupno 22 u sezoni i ima dva više od prvog strelca Arsenala, Pjera-Ajmerika Obamejanga.

S druge strane, Brendan Rodžers kaže da nije video incident.

„Da budem iskren, nisam video tu situaciju i nisam o tome razmišljao posle meča“, rekao je strateg Lestera.

Ostrvski mediji prenose da bi Vardi mogao da prođe bez kazne i da stručna komisija verovatno neće gledati snimak naknadno, te će on moći da igra protiv Bornmuta u nedelju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar