Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Trener Fjorentine Ćezare Prandeli rekao je da je u karijeri video malo dvadesetogodišnjih fudbalera koji igraju na nivou mladog napadača "viole" Dušana Vlahovića.

Nekadašnje dete Partizana je trenutno najbolji strelac Fjorentine, a na poslednjih šest utakmica u Seriji A postigao je pet golova.

Vlahović je postigao šest golova od početka lige, a Prandeli je rekao da u dosadašnjoj karijeri nije video mnogo dvadesetogodišnjih fudbalera koji tako brzo napreduju.

„U ovom uzrastu mogao bih da izdvojim tek nekolicinu igrača, recimo Adrijana koji je igrao fenomenalno, ali moramo biti umereni“, rekao je Prandeli.

PROČITAJTE JOŠ

Bivši selektor Italije istakao je da se Vlahović polako nameće kao nezamenljiv član prvog tima.

„Do skoro je bilo nekih komplikacija i kritika vezanih za njega, ali sada se čini da je postao nezamenljiv. Mladim igračima treba vremena da sazre, a Dušan je tek na početku“, kaže Prandeli.

Odlična forma srpskog reprezentativca skrenula je pažnju brojnih klubova, kako iz Italije tako i iz inostranstva, a Prandeli se nada da će Vlahović ostati u Firenci.

„Njegova budućnost? Klub je u razgovorima sa Vlahovićevim menadžerima, ali nećemo nikome dati da nas vuče za nos. Mi smo Fjorentinaa i moramo biti poštovani“, rekao je Prandeli.

Vlahović je u Fjorentinu stigao 2018. godine, a trenutni ugovor mu ističe 2023.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar