Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Fjorentina je pobedila Juventu sa 3:0 i ušla u istoriju kao prva italijanska ekipa koja je pobedila sa tri razlike Staru damu na "Alijancu".

PROČITAJTE JOŠ

Posle katastrofalnog početka sezone, došao je Ćezare Prandeli, ekipa je polako počela da se podiže i beži od zone ispadanja, što je krunisano lekcijom šampionu.

Deo toga je i naš Dušan Vlahović, koji je već u trećem minutu utakmice matirao domaćine i najavio spektakl.

Opravdao je poverenje iskusnog trenera, pa ne čudi što pljušte pohvale, iako ni Prandeliju početak nije bio sjajan sa tri remija i tri poraza.

Ipak, vezao je dva nerešena rezultata protiv Sasuola i Verone, pa je sada dočekao svoj momenat u najboljem trenutku.

Dočekao je i Vlahović lepe reči, pa ga čak i španski „As“ hvali kao „dragulja koji je zaslepeo Juventus“.

„Vlahović je postigao gol nakon sjajnog dodavanja Riberija. Pored gola, ovaj napadač se savršeno nosio sa odbranom Juventusa, bio je noćna mora za Bonućija i De Ligta. Savršeno je razumeo igru s leđa, to je bilo olakšanje za Fjorentinu i bio je opasnost u prostoru“, hvali „As“ bivšeg napadača Partizana.

„U 75 minuta na terenu, Vlahović je imao još jednu šansu, imao dva ključna dodavanja, dobio je sedam duela i oduzeo pet lopti. Njegov učinak nije slučajnost, Prandeli je odlučio da veruje napadaču koji je za prvih 58 mečeva dao samo 11 golova u Fjorentini. Od dolaska novog trenera, Srbin je počeo svih sedam utakmica u Seriji A i dao je tri gola na poslednje tri utakmice. Pobedio je u konkurenciji Kuamea i Kutronea, stvara sjajno partnerstvo sa Riberijem“, dodaje se.

„As“ podseća da je Vlahović došao kao tinejdžer iz Partizana za dva miliona evra, da je postigao 19 golova u 21 meču Primavere i da mu je uzor bio Gabrijel Batistuta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar