Foto: EPA/Nick Wilkinson

Navijači Evertona verovatno nisu ni pomišljali da će za samo mesec dana umesto priče o potencijalnom napadu na titulu očajavati nakon što je klub doneo odluku da na klupu postavi jednog od najomraženijih trenera u istoriji engleskog fudbala.

Everton je sezonu 2020/2021 odigrao solidno, takmičenje su završili kao deseti na tabeli, ali je ona trebalo da posluži kao priprema za veće domete i napad na titulu, što su najavljivali sa Gudisona dok je Ančeloti bio tu.

PROČITAJTE JOŠ...

Onda se otvorila prilika da Italijan ode u Real, dao je otkaz u Evertonu posle odrađenih godinu i po od četiri i po, a nakon brojnih kandidata sa kojima su imali razgovore čelnici plave ekipe Liverpula su doneli verovatno najgoru moguću odluku iz perspektive navijača. Naime, Ančelotija će zameniti nekadašnji trener Liverpula, Čelsija i Njukasla, i jedan od najomraženijih stratega u istoriji ostrvskog fudbala, Rafael Benitez.

Španac je u sva tri kluba u kojima je zarađivao za život ostavio veoma loš utisak, ne vole ga ni navijači rivalskih klubova, a od januara 2021. je bez posla, pošto je napustio klupu kineskog Dalijana.

Ovo je posebno čudna odluka ako se u obzir uzme to da je Benitez sedeo na klupi gradskog rivala, te da, uprkos dobrom odnosu koji gaje navijači ova dva kluba, nije među popularnijim osobama u Liverpulu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar