Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Portugalski mediji su, očekivano, bili razočarani raspletom utakmice drugog kola kvalifikacija za Mundijal u Kataru kada su Srbija i Portugal remizirali 2:2.

Jesu oštećeni za gol u 93. minutu susreta sa Srbijom na stadionu „Rajko Mitić“ i to je činjenica, ali je preteška kvalifikacija da su u Beogradu opljačkani.

PROČITAJTE JOŠ:

Glavni sudija meča Deni Makeli je više puta tokom meča progledao kroz prste igračima Portugala u situacijama kada su mogli da dobiju žute kartone.

Samo Kristijano Ronaldo je nekoliko puta žustro negodovao, ali je kao glavni utisak ostao momenat iz sudijske nadoknade kada je Stefan Mitrović iz gola izvadio loptu posle udarca Ronalda.

Zatim je na gol-liniji odbranio i Bernardu Silvi i time sačuvao remi 2:2 za Srbiju. „Orlovi“ su zasluženo došli do boda boljom igrom u drugom poluvremenu.

To nije sprečilo portugalsku štampu da se buni zbog ishoda utakmice, pa je „Rekord“ na naslovnoj strani izdvojio trenutak kada Stefan uklizava i vadi loptu iz gola i napisali „Roubo“, što znači „pljačka“ ili „krađa“.

„A Bola“ ovu situaciju naziva besramnom, a „O žogo“ se pita gde je VAR, odnosno video tehnologija u ovoj fazi takmičenja.

Treba reći da je A Bola na portalu navela da je Portugal kriv što je ispustio dva boda jer se „uspavao“ nakon što je golovima Dioga Žote ipak vodio 2:0 u prvom poluvremenu.

 

Inače, sudija Makeli se posle utakmice izvinio za propust tokom meča, što je na konferenciji otkrio i selektor Portugala Fernando Santoš.

On je naveo i da ne zna hoće li se Fudbalski savez Portugala žaliti, ali je sva prilika da se ishod neće menjati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar