Foto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Fudbalska reprezentacija Portugala savladala je Luksemburg rezultatom 3:1 u drugom meču grupe A kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Hrabri reprezentativci Luksemburga izašli su na teren sa namerom da se nadigravaju sa Portugalcima, što je poprilično iznenadilo ekipu Fernanda Santoša, pa nisu uspevali da priprete delom zbog svoje loše igre, ali više zbog toga što je odbrana Luksemburga u tim trenucima funkcionisala gotovo savršeno.

PROČITAJTE JOŠ...

Lopta nije imala gde da prođe, što je izazivalo nervozu kod favorizovanih gostiju, a posebno je bilo uzbudljivo u 14. minutu kada je sevnula kontra, čak šest igrača Luksemburga se stuštilo ka golu Portugala, lopta stigla do Danela Sinanija, ali je Hose Fonte u poslednjem trenutku uspeo da izblokira njegov šut.

To nije probudilo Portugalce, koji su nastavili da greše, pa za prvih 20 minuta nisu imali pokušaj ka golu domaćina, da bi po prvi put ozbiljno pripretili preko Ronalda nakon 24 minuta igre, ali je Moris uspeo da zaustavi njegov šut.

Nadovezao se i Sančez, koji je akciju Bernarda Silve i Kansela završio dobrim udarcem, ali je Moris ponovo bio na visini zadatka.

A u 30. minutu šok za Portugalce – Sinani je centrirao, Rodrigez se bacio groz vazduh i glavom poslao loptu u mrežu reprezentacije zemlje u kojoj je rođen.

Portugalci su shvatili da više nema šale, pa su  „pritisli“, dobru priliku je propustio Bernardo Silva u 37. minutu zahvaljujući sjajnoj odbrani Morisa, potom je Renato Sančez šutirao sa distance, ali je Moris ponovo bio briljantan. Ipak, spasa nije bilo u prvom minutu nadoknade, kada je Pedro Neto asistirao a Diogo Žota postigao treći gol na dva meča, pošto je dva puta bio strelac i protiv Srbije.

Šest minuta igre u drugom delu bilo je dovoljno da dođu i do preokreta, pošto je Kristijano Ronaldo pogodio po 31. put u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, nakon akcije sa Kanselom. Liksemburg je mogao do gola preko Rodrigeza u 54. minutu, ali je šut otišao pored gola, zatim je Žota pogodio prečku, Ruben Neves je uspeo da zaustavi još jedan šut Rodrigeza i prosledi ga u korner, isto je bilo i nakon udarca Lopeza u 71. minutu.

U 78. se obrukao Kristijano Ronaldo, kome je Moris „skinuo“ čist zicer, i to dva puta, ali je pitanje pobednika rešio Žoao Palinja u 80. minutu nakon kornera i udarca glavom.

Do kraja meča Luksemburg je ostao sa deset igrača, pošto je Maksim Šano dobio drugi žuti karton zbog faula nad Renatom Sančezom.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, 3. kolo

Utorak

Grupa A

Azerbejdžan – Srbija 1:2 (0:1)

(Mahmudov 59 p – Mitrović 16, 81)

Luksemburg – Portugal 1:3 (1:1)

(Rodrigez 30 – Diogo Žota 45+2, Kristijano Ronaldo 51, Žoao Palinja 80)

Kipar – Slovenija 1:0 (1:0)

(Pitas 42)

20.45 Belgija – Belorusija

20.45 Crna Gora – Norveška

20.45 Gibraltar – Holandija

20.45 Hrvatska – Malta

20.45 Slovačka – Rusija

20.45 Turska – Letonija

20.45 Vels – Češka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar