Foto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Menadžer Čelsija Maurisio Poketino kaže da je ukrajinski fudbaler Mihajlo Mudrik izgubio mesto u startnoj postavi zbog loše forme, prenose britanski mediji.

Ukrajinac je pre godinu dana stigao u Čelsi za oko 100 miliona evra sa bonusima. Međutim, Mudrik je postigao samo četiri gola na 41 utakmici za „plavce“.

PROČITAJTE JOŠ:

„To je vrlo jednostavno i radi se o formi. Ako si u formi i ako je zadržiš – igraćeš. Ako ne zadržiš formu, ideš na klupu. Mudrik je sada na klupi za rezerve“, rekao je Poketino.

Mudrik je ove sezone bio u startnoj postavi Čelsija na samo devet utakmica u Premijer ligi. Dvadesettrogodišnjak iz Harkova, koji je došao iz Šahtjora je u oktobru dao dva gola i u decembru još dva. Premalo za ono što se očekivalo.

„Mudrik ima neverovatan potencijal i kvalitet i toga smo svesni. Međutim, fudbal je timska igra, on mora da razume neke stvari. Nije mu ovo tenis. On mora da se prilagodi timskoj igri, a za sve to je potrebno vreme“, dodao je Poketino.

Fudbaleri Čelsija u nedelju na svom terenu igraju s Vulverhemptonom u 23. kolu Premijer lige i taj meč su čekali sa desetog mesta tabele sa 31 bodom, dok su Vulvsi pred utakmicu bili na 11. mestu.

BONUS VIDEO: Gol De Jonga za 1:1 u derbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar