Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Mladi Mihajlo Ilić ostavio je dobar utisak na selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

Piksi sprema ekipu za prijateljski meč sa Belgijom (Brisel, 15. novembar, 20.45), ali i za poslednju kvalifikacionu za Evro 2024, sa Bugarskom u Leskovcu (19. novembar, 15.00).

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom konferencije pred put u Brisel odgovorio je na pitanje o učinku srpskih klubova u Evropi, pa se nadovezao i pričom o tome da li strahuje za A tim reprezentacije u dolazećim godinama.

„Ne bojim se što se reprezentacije tiče, ima dovoljno igrača od kojih u budućnosti možemo da očekujemo u budućnosti da daju svoj doprinos kada je reprezentativna igra u pitanju. Trenutno u ekipi ima dovoljno igrača u odličnim godinama, možda nekoliko njih će verovatno prestati da igra posle Evropskog prvenstva, ali radimo aktivno da im nađemo zamene, adekvatne zamene. Nemam neku bojazan da će reprezentacija trpeti“, rekao je Stojković.

Izdvojio je nekolicinu tih mladih igrača i posebno je spomenuo gol Ilića, koji je u nedelju protiv Čukaričkog u 96. minutu dao gol za pobedu Partizana.

Selektor ga je uporedio sa slavnim Markom van Bastenom, koji je postigao jedan od najlepših pogodaka u istoriji fudbala.

„Imamo naravno igrače kao što je Vladimir Lučić, kao što je Stefan Mitrović, Ilić mali iz Partizana juče… Nisam znao da može kao Van Basten da daje golove. Znao sam da može pametno i kvalitetno da igra u odbrani, ali sinoć smo gledali, kao da je Van Basten na terenu. Takav gol je postigao da je to za svaku pohvalu. Nedeljković recimo, ne bi bilo iznenađenje da je pozvan za A tim. Volim mlade igrače, volim kad vidim potencijal i tu jednu vrstu hrabrosti, bez obzira na to što ima tu dosta manjkavosti… Mogu još da vam nabrajam, mali Cvetković iz Čukaričkog. Ima vremena, na njima je da se bore, a doći će ovde u jednom trenutku“, rekao je Piksi.

BONUS VIDEO: Benfika u 97. preokreće derbi protiv Sportinga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar