Foto: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Srbija je pokazala raskošan ofanzivni potencijal u prvom okupljanju Dragana Stojkovića Piksija, ali i majstorstvo da sama sebi nepotrebno napravi problem.

PROČITAJTE JOŠ

Jedno je sigurno, dobili smo prepoznatljivu defanzivnu liniju koju čine Stefan Mitrović, Milenković i Pavlović, koji je pokazao da je pozajmica u Serkl Briž bila pravi potez.

Vratio se u prepoznatljivu formu, potvrdio da ima hrabrost i kalibar da iznosi loptu i učestvuje u kreaciji, iako ima tek 19 godina, ne ostavlja takav utisak na terenu.

To je odavno pokazao u Partizanu i nije mu bez razloga u derbiju svojevremeno Bojan Ostojić prepustio kapitensku traku da se na simboličan način oprosti od kluba iz Humske.

Pokazao je liderske karakteristike i da njega Piksi može ozbiljno da računa, ali je Stojković imao glavobolju zbog drugih stvari.

Stefan Mitrović je podbacio samo u jednom momentu, Uroš Spajić je dobro obavio posao u Azerbejdžanu, ali Nikola Milenković nije ličio na sebe.

Neshvatljivo je sa dva kiksa poklonio skoro 20 centimetara nižem Žoti golove za 2:0, na kraju je sve „krunisao“ direktnim crvenim kartonom u 92. minutu.

Igrač oko kog su se otimali premijerligaši i koji je i dalje velika želja Mančester junajteda, pokvario je utisak i čeka ga ozbiljna borba da povrati samopouzdanje, a golman Marko Dmitrović imao je ludu sreću da se saga oko Ronaldovog gola završila na ovakav način.

Histerija Portugalca u potpunosti je bacila u senku njegov kiks i izletanje na Ronalda, čiji je pogodak sprečio Stefan Mitrović, ako je verovati linijskom sudiji kada su u pitanju milimetri.

Kiksevi Dmitrovića i Milenkovića obeležili su defanzivni deo igre, uz naivno napravljeni penal u režiji Filipa Kostića, zatim i potez Stefana Mitrovića protiv Iraca, kada je loše vratio loptu Dmitroviću, ali, ovaj put je sve nadoknađeno na drugoj strani terena.

Praktično samo prvi gol Iraca nije predstavljao klasičan pucanj u sopstvenu nogu, kada Filip Mladenović nije mogao nikako fizički u skoku da parira Braunu.

Raduje činjenica da Piksi želi da standardizuje postavu u odbrani, koja je uvek osetljiva i podložna nesporazumima kada se stalno menja postava – ostaje da se greške koje deluju amaterski svedu na minimum.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar