Piksijeva poruka Ronaldu: Još mi je draže ako je bio gol

Podeli:
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

"Niko mi se nije mešao u izbor, uticao, imao neki predlog, da ja uradim nešto po nečijoj želji. Izbor igrača je isključivo moja stvar", rekao je selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojkoić Piksi gostujući na N1.

PROČITAJTE JOŠ

„Orlovi“ su na startu kvalifikacija za Mundijal 2022. u Kataru osvojili sedam od mogućih devet bodova. Piksijevi puleni su dobili Irsku kod kuće (3:2) i Azerbejdžan u gostima (2:1), dok su sa Portugalom remizirali 2:2 u Beogradu.

„Imali smo samo dva treninga, morao sam da upoznam igrače, da upoznaju oni mene, da im objasnim neke stvari. S obzirom na kratak period, rezultat je dobar“, rekao je novi selektor Srbije za N1.

Za utakmicu sa Portugalom, Piksi kaže da ništa ne bi promenilo i da je bio priznat gol Kristijanu Ronaldu, jer je Srbija, naglašava, ostavila odličan utisak.

„Iz jedne slike vidi se da je prešla gol-liniju, iz druge kad se gleda sa visine ona nije prešla, to će posebno Srbi da kažu. Mi smo mnogo puta imali nepravde u prošlosti, ali nismo plakali, žalili se i tražili javna izvinjenja. Da je priznat bilo bi nezasluženo da Portugal slavi. To je najbolja ekipa u Evropi, a mi smo pokazali da možemo da se borimo i da ih nadigramo. Treba da budu srećni da nisu izgubili utakmicu, bio je penal za Srbiju. Iznenađenje što je Ronaldo reagovao na taj način, jedan je od najvećih, nije trebalo to da uradi“, kaže Stojković.

Kako je naglasio, atmosfera u timu je fenomelnalna.

„Slušao sam razne priče, neki klanovi, grupe, ovaj je sujetan… Međutim, ovo govorim s punom odgovornošću – toga nema, druženje je na visokom nivou i to me raduje, to tako mora biti jer smo svi tu zbog zajedničkog cilja – da Srbiju odvedemo na Mundijal u Kataru. Nisam video da se igrači ne zalažu, ne trče ili se ne bore. Stvarati dobar imidž što se tiče srpskog fudbala je naša obaveza“, naglasio je Piksi.

Objasnio je i kako bira igrače koje će pozvati u nacionalnu selekciju.

„Gleda se njihova forma, individualni kvalitet… Niko se nije mešao, uticao, imao neki predlog, želju. To je isključivo moja stvar. Biram tako što sednem sam sa sobom, pišem imena, pozicije. To je vrlo jednostavno ako pošteno radite posao, teško da ćete da napravite grešku. Igrači su zaslužili da budu tu i to se i pokazalo. Nisam opterećen rezultatom, mirno spavam jer mi je važno da stvorim grupu igrača koja će isto misliti, imati isti cilj – da predstave svoju zemlju na najbolji način. Da se bore, trče, zalažu, da nema individualizma“, objasnio je selektor Srbije.

Stojković je još jednom podvukao da nije došao na šest meseci ili godinu dana, i da mu je cilj da Srbiju odvede na Mundijal i Evropsko prvenstvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar