Mirko Ivanić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, objasnio je zašto nije pozvao igrače Crvene zvezde ili Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Piksi je pohvalio Crvenu zvezdu i Partizan, oduševljen je partijama u Evropi, razvijanjem situacije u Superligi, ali ipak nije zvao igrače iz tabora večitih.

To je i objasnio.

„Iskreno da kažem, meni se dosta igrača sviđa i iz Zvezde i iz Partizana i njihovi kvaliteti. Ali ako ćete iskreno, ti igrači koji se meni sviđaju, oni ne mogu da igraju za Srbiju. Probali smo sa UEFA, ali ne ide. Imaju naše pasoše ali igraju za druge reprezentacije. Naravno da ih sve pratimo, ali u poređenju sa grupom koju znate od prošlog petka, mislim da je jasno svima u čiju korist taj kvalitet ide. Da se nadovežem, mnogo dobrih stvari se dešava u našem fudbalu, i prvenstvo me raduje, ovih 6 kola u ligi je odigrano u fenomenalnoj atmosferi. Nema negativnog komentara po pitanju suđenja, penala, VAR sistema… Na dobrom smo putu da ne crvenimo, da naš fudbal vrati veru, sa tog puta ne smemo da skrenemo i završena je priča o sumnjivim rezultatima i koje ne možemo ni da komentarišemo… Plus Zvezda i Partizan koji ostaju u Evropi, raste koeficijent, mnogo sam radostan zbog svega ovoga“, rekao je Piksi.

Inače, poznato je da bi Stojković voleo da vidi Mirka Ivanića u timu, ali to nije moguće jer je izabrao svojevremeno da igra za Crnu Goru.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Prestao je da nastupa za crnogorski nacionalni tim posle odluke da sa Filipom Stojkovićem i selektorom Ljubišom Tumbakovićem ne igra protiv tzv. Kosova.

Sada nema reprezentativne obaveze, ali ispašta zbog toga što svojevremeno nije verovao da će dostići kvalitet da igra za reprezentaciju Srbije.

Ispašta i nacionalni tim, jer je Ivanić igrač po ukusu Dragana Stojkovića i prvi je na kog je aludirao, ali nema mogućnosti da se promene propisi UEFA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar