Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Nema mira u Barseloni, otvoren je novi ratni front. Đerar Pike je okrenuo leđa kapitenu i prvoj zvezdi Lionelu Mesiju.

O čemu se zapravo radi? Lionel Mesi i Đerar Pike bili su predvodnici pobune da se igračima zbog pandemije koronavirusa smanje plate prilikom potpisivanja novih ugovara.

PROČITAJTE JOŠ

A, onda se dogodilo nešto potpuno suprotno, nešto neočekivano. Ubrzo posle trijumfa Katalonaca nad Ferencvarošem (5:1) na startu nove sezone Lige šampiona, iz kluba je planski plasirana vest da su ugovore produžili, ujedno i pristali na smanjenje Frenki de Jong, Mark ter Štegen, Klemon Lengle, i na kraju – Đerar Pike.

Iz Barselone su poručili:

„Dogovor s ovim igračima je postignut posle višesatnih pregovora i uključuje privremeno prilagođavanje aktuelnim okolnostima koje je donela kriza izazvana pandemijom koronavirusa“.

I ništa tu ne bi bilo čudno i problematično da samo dva dana igrači nisu poslali pismo upravi kluba u kojem obaveštavaju da se ne slažu s predlogom o privremenom smanjenju plata. Razlog smanjenja plate igračima je spas radnih mesta ostatka zaposlenih u klubu koji je najviše pogođen korona krizom.

Potpisnici pisma su Mesi, Buskets, Roberto i Pike. S druge strane, čak petorica fudbalera nije potpisalo pismo. Golman Ter Štegen, Lengle, De Jong, Pjanić i Dest.

Za poslednju dvojicu ništa nije sporno, jer su skoro došli u klub i potpisali su već takve ugovore, ali su španski mediji potez Pikea okarakterisali kao „nož u leđa“ Mesiju.

Argentincu je do kraja saradnje s Barselonom ostalo još godinu dana i jasno je da će po isteku ugovora napustiti „Kamp Nou“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram