Foto: Starsport

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić kaže da će Radnički iz Niša biti motivisan da pobedi crno-bele.

Nenad Lalatović, šef stručnog štaba niškog kluba rekao je da ga „čeka streljanje“ svaki put kad igra protiv Partizana.

PROČITAJTE JOŠ:

Petrić nagoveštava zanimljiv meč, zbog stila igre koji forsira Lalatovićev tim.

„Sutra nas čeka zanimljiva utakmica jer Radnički igra drugačije od ekipa s kojima smo igrali do sada. Možda Mladost Lučani igra čovek čoveka. Tako da će biti zanimljivo igrati protiv tog sistema. Juče smo sleteli ujutru, danas ću videti igrače, videću da li su se odmorili i ima li povređenih, pa ćemo na osnovu današnjeg treninga izabrati sastav. Izvesno je da Partizan mora da izađe u najjačem sastavu i da izađe da uzme tri boda“, rekao je Petrić na konferenciji.

Foto: Starsport

Svestan je da je Lalatović više puta znao da sa svojim ekipama namuči, pa i da pobeđuje Partizan.

„Lale je trener koji voli da igra protiv Partizana i u prošlosti je imao uspeha. Imao je i na našem stadionu, ali ne treba da se opterećujemo njime i Radničkim. Igraju specifično, čovek čoveka i ono što moji igrači moraju da znaju i da se fokusiraju je da ne uđu u nervozu. Da se neka situacija na terenu ne pretvori u nešto drugo, nego da rade svoj posao i dobiju utakmicu na najlakši način. Čitam da oni imaju problema s kartonima, ali ne gledam to, samo mi je bitno da dobijemo meč najlakše moguće“.

Osvrnuo se Petrić i na neke od slabosti i propusta koje je njegov tim imao u poslednje vreme.

„Protiv Čukaričkog smo odigrali dobru utakmicu, posle je bio pad protiv Napretka i Javora. Mi smo pretpostavili da će doći do pada, što se tiče energije i trčanja. Protiv Javora je trebalo da vodimo više u prvom poluvremenu, ali šta da radimo, moramo da izdržimo pet utakmica do pauze i da na proleće što se tiče fizičke spreme budemo bolji. Biće manje utakmica verujem, pa će sutra izaći najbolji mogući sastav i da probamo da završimo sve“.

Pogrešna dodavanja, umor i činjenica da Partizan više voli da igra ofanzivno, doveli su do poteškoća u meču sa Javorom.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U nedelju Partizan čeka i Nikola Štulić, koji je kod Sava Miloševića dobio šansu u Humskoj, ali se brzo preselio i sad je kroz dres Radničkog postao jedan od najboljih strelaca lige.

„Talentovan je i to je pokazao dok je bio u Partizanu. Svi koji igraju u našoj ligi i koji su špicevi imaju neki kvalitet. Moramo na sve da obratimo pažnju, ne samo na Štulića. Ekipa Radničkog generalno može da nam napravi problem. Moramo da budemo i mudri i pametni da bismo završili meč na najbolji način“, jasan je Petrić.

Trener crno-belih kaže da ne bi voleo da se narod posvađa zbog fudbala, te da su Zvezda i Partizan najveći problem srpskog fudbala.

Kada su ga pitali da li je mislio na pomoć sudija, pojasnio je i zbog čega je takvog stava, navodeći i jedan skorašnji primer sa utakmice sa Javorom.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Evo to isto mogu da vam kažem. Start Meniga protiv Javora, koji je bio pored klupe, koji je bio za žuti karton, ja sam rekao sudiji: ‘Pa što ti ne daš žuti karton Menigu. Mom igraču da daš karton. Sudi ono što vidiš i nemaš nijedan problem što se tiče nas’. Da li će neko nekome da pomogne… Meni ta pomoć sudija ne treba. Okrenuo sam se i izvinio klupi Javora što sudija nije dao mom igraču opomenu. Zvezda i Partizan su u tom smislu problem srpskog fudbala. Nekad se pomagalo Partizanu, sad se možda pomaže Zvezdi, to je očigledno, nemam ja tu šta da krijem. Mogu to da kažem i imam pravo da kažem. Nije to da se mi pravdamo nešto, trebalo je da završimo 3:1 protiv Javora i to je naša greška. Ali da se ne stvara neka priča, da neko šalje saopštenja sa jedne, druge, treće strane. To nama ne treba, niti kažem da je Partizan trebalo ili nije trebalo da pošalje saopštenje, niti da je Javor trebalo da pošalje. Ni ne verujem da je to Javor poslao, nego neko drugi. Da ne misle ljudi da smo mi bili slikari, ili nismo, bavimo se ovim već dugo“.

Uprkos svemu, ističe da ne oseća pritisak rezultata, koji se osećao kada je došao na klupu.

„Ma neće, pritisak se stvara na nekoj drugoj strani. I sad kad bih vam iskreno pričao, ono što kažem prijateljima da ne pričam vama, nije mi problem bilo šta da kažem. Najveći problem u srpskom fudbalu to su Zvezda i Partizan. Nekad pravi problem Zvezda, nekad Partizan. Trenutno, poslednjih nekoliko godina pravi ga Zvezda i to je očigledno“, tvrdi Petrić.

BONUS VIDEO: Heroj Partizanove pobede: „Ovo mi je posao“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar